Κορωνοϊός: Άλλες 400 εκατ. δόσεις για τις χώρες μέλη της εξασφάλισε η Αφρικανική Ένωση

Κορωνοϊός: Άλλες 400 εκατ. δόσεις για τις χώρες μέλη της εξασφάλισε η Αφρικανική Ένωση

Η συγκεκριμένη ενημέρωση έρχεται μετά από μια προηγούμενη ανακοίνωση της Ένωσης ότι είχε εξασφαλίσει 270 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου

covid_africa
Η Αφρικανική Ένωση εξασφάλισε επιπλέον 400 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού για τα μέλη της, δήλωσε την Πέμπτη το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αφρικής (Africa CDC).

Η συγκεκριμένη ενημέρωση έρχεται μετά από μια προηγούμενη ανακοίνωση της Ένωσης ότι είχε εξασφαλίσει 270 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου.

Οι περισσότερες αφρικανικές χώρες δεν έχουν αρχίσει να εμβολιάζουν τους πληθυσμούς τους, καθώς δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα για να αγοράσουν φάρμακα, τα οποία σε μεγάλο βαθμό έχουν «καπαρωθεί» από ανεπτυγμένες χώρες.

«Επιπλέον 400 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έχουν εξασφαλιστεί από το Ινστιτούτο Seruim» της Ινδίας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής του CDC Αφρικής, John Nkengasong.

«Εάν προσθέσετε τις προηγούμενες 270 εκατομμύρια δόσεις, νομίζω ότι αρχίζουμε να σημειώνουμε πολύ καλή πρόοδο» συμπλήρωσε.

Σε αυτά τα στοιχεία προστίθενται δόσεις που δεσμεύονται για τις αφρικανικές χώρες μέσω της Covax, της παγκόσμιας κίνησης για την προμήθεια και τη διανομή εμβολίων.

Η Αφρικανική Ένωση ανακοίνωσε στα μέσα Ιανουαρίου ότι τουλάχιστον 50 εκατομμύρια εμβόλια θα ήταν διαθέσιμα μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου.

Τα υπόλοιπα θα είναι διαθέσιμα μεταξύ αυτού του έτους και του επόμενου, δήλωσε ο Nkengasong.

Κλείσιμο
Εκτιμάται ότι η Αφρική θα χρειαστεί 1,5 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου για να ανοσοποιήσει το 60% των κατοίκων της, με κόστος μεταξύ 7 και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Nkengasong είπε, επίσης, ότι το Μαρόκο, η Αίγυπτος, οι Σεϋχέλλες και η Γουινέα είχαν ξεκινήσει εμβολιασμούς, ενώ ο Μαυρίκιος ανακοίνωσε την έναρξη της εκστρατείας του αυτή την εβδομάδα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πιερρακάκης (ΘΕΜΑ 104,6): Εξασφαλισμένα τα ραντεβού των εμβολίων που έχουν ήδη προγραμματιστεί

Πάτρα: Συνελήφθη ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή δολοφονίας του 27χρονου Μάριου

Φωτιά σε διαμέρισμα στο Ίλιον - Νεκρή ανασύρθηκε μία γυναίκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network