Κορωνοϊός - Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Στις 29 Δεκεμβρίου η απόφαση για το εμβόλιο της Pfizer

Κορωνοϊός - Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Στις 29 Δεκεμβρίου η απόφαση για το εμβόλιο της Pfizer

Θα ακολουθήσει η τελική έγκριση από την Κομισιόν - Μέχρι τις 12 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η εξέταση για το εμβόλιο της Moderna - Από Ιανουάριο οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη σύμφωνα με τους Financial Times

pfizer344
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα πως, αν τα δεδομένα είναι επαρκή, θα ολοκληρώσει μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου την αξιολόγηση του υποψήφιου εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, η αμερικανική φαρμακοβιομηχνία Pfizer και η γερμανική BioNTech έκαναν γνωστό πως υπέβαλλαν την αίτησή τους στις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές, ενώ από τις 20 Νοεμβρίου έχουν κινηθεί ανάλογα και στις ΗΠΑ. Η απάντηση του αρμόδιου φορέα των Ηνωμένων Πολιτειών (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων - FDA) αναμένεται στις 10 Δεκεμβρίου. 

Ο EMA ανακοίνωσε επίσης πως έχει λάβει αίτηση για άδεια διάθεσης στην αγορά του υποψήφιου εμβόλιου της Moderna Inc κατά της Covid-19 και πως, αν τα δεδομένα είναι επαρκή, θα ολοκληρώσει την αξιολόγησή του για το εμβόλιο αυτό μέχρι τις 12 Ιανουαρίου. Η αντίστοιχη αξιολόγηση στις ΗΠΑ αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 17 Δεκεμβρίου.

Κομισιόν: Τελική έγκριση μετά το «πράσινο φως» από τον ΕΜΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να δώσει την τελική έγκριση για την κυκλοφορία των εμβολίων κατά της Covid-19 λίγες ημέρες αφού ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δώσει την έγκρισή του, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, ο EMA εισηγείται την αδειοδότηση ενός φαρμάκου ή εμβολίου και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκδίδει άδεια κυκλοφορίας με βάση των γνωμοδότηση της ρυθμιστικής αρχής.

Ειδήσεις σήμερα: 

Νορβηγίδα καλλονή εξομολογείται: Με αποκαλούν ψεύτρα όταν τους λέω ότι είμαι transgender 

Μποντιμπίλντερ από το Καζακστάν «παντρεύτηκε» την κούκλα του σεξ του - Δείτε βίντεο

Δείτε φωτογραφίες - βίντεο: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια έξω από την Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK