Κορωνοϊός - Ιράν: Αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων - Στα 3.825 τα νέα

Κορωνοϊός - Ιράν: Αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων - Στα 3.825 τα νέα

Το σύνολο των νεκρών από ανέρχεται πλέον σε 26.380 (461.044 κρούσματα) με το Ιράν να είναι η πλέον πληγείσα από την πανδημία χώρα της Μέσης Ανατολής

irankoronoios
Ο αριθμός των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό κατέγραψε σήμερα νέο ρεκόρ στο Ιράν, με 3.825 νέα κρούσματα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Με τον απολογισμό αυτό καταρρίπτεται το προηγούμενο ρεκόρ της 22ας Σεπτεμβρίου, κατά το οποίο 3.712 κρούσματα είχαν επιβεβαιωθεί σε μία ημέρα.

Οι θάνατοι που συνδέονται με την ασθένεια παραμένουν σχετικά σταθεροί, βάσει των στοιχείων της ιρανικής κυβέρνησης.

«Δυστυχώς, χάσαμε 211 από τους αγαπητούς συμπατριώτες μας εξαιτίας της νόσου Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες», ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας Σίμα Σαντάτ Λαρί, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου που παραχωρεί.

Με τον αριθμό αυτό, το σύνολο των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό ανέρχεται πλέον σε 26.380 (461.044 κρούσματα) με το Ιράν να είναι η πλέον πληγείσα από την πανδημία χώρα της Μέσης Ανατολής.

Εκφράζοντας τη λύπη της για «έλλειψη σεβασμού στα υγειονομικά πρωτόκολλα» στο σύνολο της χώρας, η Λαρί απηύθυνε για μία ακόμη φορά έκκληση στους Ιρανούς να τηρούν τις συστάσεις, ιδίως τη χρήση της μάσκας όπου είναι υποχρεωτική.

«Η τάση μείωσης της χρήσης της μάσκας τις τελευταίες εβδομάδες παραμένει πολύ ανησυχητική», τόνισε η Ιρανή αξιωματούχος.

Ειδήσεις σήμερα:

ΝΑΤΟ: Συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας για μηχανισμό αποτροπής συγκρούσεων στην Ανατολική Μεσόγειο

Αντιδράσεις για το «Ινσαλάχ» του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ

GNTM: Ο φωτογράφος της πρώτης δοκιμασίας απαντά στον... σάλο για τις γυμνές πόζες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ