Κορωνοϊός: Η Φλόριντα ξεπέρασε τη Νέα Υόρκη – Κατέγραψε 9.300 κρούσματα

Κορωνοϊός: Η Φλόριντα ξεπέρασε τη Νέα Υόρκη – Κατέγραψε 9.300 κρούσματα

Πρώτη σε κρούσματα είναι η Καλιφόρνια και ακολουθεί η Φλόριντα – Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης αρνείται να καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας – Επιμένει να ανοίξουν τα σχολεία τον Αύγουστο

florida_covid
Η δεύτερη πλέον πληγείσα Πολιτεία των ΗΠΑ έγινε πλέον η Φλόριντα, που ξεπέρασε τη Νέα Υόρκη σε κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

Σε μια ημέρα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της Covid-19 στη Φλόριντα αυξήθηκε κατά 9.300 και συνολικά στα 423.855. Η πολιτεία βρίσκεται μόλις μία θέση πίσω από την Καλιφόρνια, που τώρα είναι η πρώτη στη χώρα με 448.497 κρούσματα. Η Νέα Υόρκη είναι στην τρίτη θέση με 415.827 κρούσματα.

Πάντως, η Νέα Υόρκη εξακολουθεί να έχει αρνητική πρωτιά στους θανάτους, με το σύνολο να υπερβαίνει τους 32.000, ενώ η Φλόριντα είναι στην όγδοη θέση με σχεδόν 6.000 θανάτους.

Κατά μέσο όρο, η Φλόριντα έχει καταγράψει περισσότερα από 10.000 κρούσματα ημερησίως τον Ιούλιο, η Καλιφόρνια 8.300 κρούσματα ημερησίως και η Νέα Υόρκη 700 κρούσματα.

Ο κυβερνήτης αρνείται να καταστήσει υποχρεωτική τη μάσκα

Η απότομη αύξηση στη Φλόριντα συνεχίζεται καθώς ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν τον Αύγουστο.

Αντίθετα, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο τον ιό, με τα καταστήματα και τα εστιατόρια να είναι κλειστά και η χρήση μάσκας υποχρεωτική.

Η αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται επίσης την ώρα που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πιέζει να ανοίξουν τα σχολεία το φθινόπωρο, παρά τις ανησυχίες δασκάλων και οικογενειών, ότι τα παιδιά μπορεί να προσβληθούν ή να μεταδώσουν τη νόσο εάν επιστρέψουν στην τάξη τους.

Η τροπική καταιγίδα Χάνα δυσκόλεψε το Τέξας

Μετά τη Φλόριντα, το Τέξας έχει τα περισσότερα συνολικά κρούσματα κορονοϊού που ανέρχονται σε 391.000. Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ 'Αμποτ δήλωσε ότι η έλευση της τροπικής καταιγίδας Χάνα χθες, Σάββατο, ως τυφώνας κατηγορίας 1, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς σάρωσε μια περιοχή της πολιτείας που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό.

Περισσότεροι από 146.000 Αμερικανοί έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19 - σχεδόν το ένα τέταρτο του παγκοσμίου συνόλου - και υπάρχουν σχεδόν 4,2 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ή τουλάχιστον ένας στους 79 ανθρώπους που έχει μολυνθεί.

Ειδήσεις σήμερα:


Ολίβια ντε Χάβιλαντ: Πέθανε σε ηλικία 104 ετών η τελευταία επιζήσασα του «Όσα παίρνει ο άνεμος»

Αλόννησος: Αγνοείται 52χρονος που πήγε για ψάρεμα – Σε εξέλιξη οι έρευνες του Λιμενικού

Χανιά: Πυροβόλησε τη σύζυγο του και στη συνέχεια επιχείρησε να αυτοκτονήσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ