Το οlive προτείνει: Μπακαλιάρο με άγρια χόρτα
Το οlive προτείνει: Μπακαλιάρο με άγρια χόρτα
Μοναδικές προτάσεις για το τραπέζι σας με τη σφραγίδα του Ηλία Μαμαλάκη
Θυμηθείτε να βάλετε από νωρίς το απόγευμα τον μπακαλιάρο στο νερό για να προλάβει να ξαρμυρίσει μέχρι την επόμενη το πρωί. Αν πάλι το προτιμάτε, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο ξαρμυρισμένο και κατεψυγμένο μπακαλιάρο, που το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε πριν τον μαγειρέψετε είναι να τον ξεπαγώσετε.
Υλικά για 4-5 άτομα:
2 φιλέτα μπακαλιάρου ξαλμυρισμένα (1.200γρ. περίπου)
750γρ. χόρτα για πίτα (σέσκουλα, καυκαλήθρες, μυρώνια, λάπαθα κ.λπ.)
6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
1 πράσο, σε ροδέλες
½ φλιτζάνι σταφίδες
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
Μπακαλιάρος στο φούρνο με άγρια χόρτα και σταφίδες
1 ώρα και 15 λεπτά n ΕΥΚΟΛΟΥλικά για 4-5 άτομα:
2 φιλέτα μπακαλιάρου ξαλμυρισμένα (1.200γρ. περίπου)
750γρ. χόρτα για πίτα (σέσκουλα, καυκαλήθρες, μυρώνια, λάπαθα κ.λπ.)
6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
1 πράσο, σε ροδέλες
½ φλιτζάνι σταφίδες
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
Εκτέλεση
- Για να ξαρμυρίσετε τον μπακαλιάρο: Τον ξεπλένετε από τα πολλά αλάτια, τον κόβετε σε κομμάτια και τον βάζετε σε κρύο νερό για 18 ώρες τουλάχιστον. Ενδιάμεσα θα χρειαστεί να του αλλάξετε 2-3 φορές τουλάχιστον το νερό. Ύστερα θα τον κόψετε σε κομμάτια μετρίου μεγέθους.
- Καθαρίζετε τα χόρτα και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε τα αρωματικά και τα χόρτα σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο. Όταν μαλακώσουν αρκετά, προσθέτετε τα ντοματάκια και τον πελτέ αραιωμένο σε ένα φλιτζάνι νερό. Ρίχνετε την πάπρικα και αλατοπιπερώνετε.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρετε το μίγμα σε ένα ταψί. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στριμώχνετε ανάμεσα στα χόρτα τα κομμάτια του μπακαλιάρου και ρίχνετε τις σταφίδες από πάνω.
- Ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα