Το olive προτείνει: Μπιφτεκάκια ανατολίτιτκα
Το olive προτείνει: Μπιφτεκάκια ανατολίτιτκα
Μοναδικές προτάσεις για το τραπέζι σας με τη σφραγίδα του Ηλία Μαμαλάκη
Μια συνταγή από το Λίβανο, από τα ταξίδια της «Μπουκιάς» του δικού μας Ηλία. Με την ευκαιρία της Τσικνοπέμπτης δοκιμάστε τη και είναι σίγουρο πως θα ενθουσιαστείτε!
Υλικά για 4 άτομα:
600γρ. κιμά αρνίσιο
αλάτι, πιπέρι
8 πιτούλες αραβικές
Γεμιστά μπιφτέκια από αρνίσιο κιμά 30 λεπτά n ΕΥΚΟΛΟ
Από τον Ηλία ΜαμαλάκηΥλικά για 4 άτομα:
600γρ. κιμά αρνίσιο
αλάτι, πιπέρι
8 πιτούλες αραβικές
Λίγο ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
½ φλιτζάνι πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα
2/3 φλιτζανιού φιστίκια Αιγίνης ανάλατα, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας κανέλλα
Για το δροσερό ντιπ γιαουρτιού:
1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό ή 1 κουτ. σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Elena Jeffrey
• Αλατοπιπερώνετε τον κιμά και πλάθετε 8 λεπτά μπιφτέκια. Ανακατεύετε τα υλικά της γέμισης.
• Τοποθετείτε 4 μπιφτέκια πάνω σε μεμβράνη ή λαδόκολλα. Τα σκεπάζετε με το μίγμα της γέμισης. Τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα 4 μπιφτέκια.
• Σκεπάζετε με ένα δεύτερο φύλλο μεμβράνης και τα πατάτε για να πλατύνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να κρυφτεί εντελώς η γέμιση. Τα ψήνετε στο μαντέμι, στο γκριλ ή στα κάρβουνα.
• Σερβίρετε τα μπιφτέκια ζεστά. Συνοδεύετε με αραβικές πιτούλες αλειμμένες με λίγο λάδι και ψημένες στο φούρνο και τη δροσερή σάλτσα γιαουρτιού την οποία φτιάχνετε ανακατεύοντας το γιαούρτι με το δυόσμο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο κι ανάλογο αλατοπίπερο.
Για τη γέμιση:
½ φλιτζάνι πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα
2/3 φλιτζανιού φιστίκια Αιγίνης ανάλατα, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας κανέλλα
Για το δροσερό ντιπ γιαουρτιού:
1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό ή 1 κουτ. σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Elena Jeffrey
• Αλατοπιπερώνετε τον κιμά και πλάθετε 8 λεπτά μπιφτέκια. Ανακατεύετε τα υλικά της γέμισης.
• Τοποθετείτε 4 μπιφτέκια πάνω σε μεμβράνη ή λαδόκολλα. Τα σκεπάζετε με το μίγμα της γέμισης. Τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα 4 μπιφτέκια.
• Σκεπάζετε με ένα δεύτερο φύλλο μεμβράνης και τα πατάτε για να πλατύνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να κρυφτεί εντελώς η γέμιση. Τα ψήνετε στο μαντέμι, στο γκριλ ή στα κάρβουνα.
• Σερβίρετε τα μπιφτέκια ζεστά. Συνοδεύετε με αραβικές πιτούλες αλειμμένες με λίγο λάδι και ψημένες στο φούρνο και τη δροσερή σάλτσα γιαουρτιού την οποία φτιάχνετε ανακατεύοντας το γιαούρτι με το δυόσμο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο κι ανάλογο αλατοπίπερο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα