Μοσχαράκι ρολό, με γέμιση από μανιτάρια, πράσα και θυμάρι

Μοσχαράκι ρολό, με γέμιση από μανιτάρια, πράσα και θυμάρι

Το Olive σας προτείνει μία σπέσιαλ συνταγή για τα φετινά Χριστούγεννα

Μοσχαράκι ρολό, με γέμιση από μανιτάρια, πράσα και θυμάρι
Το ανοίξαμε, το γεμίσαμε με πλούσια  γέμιση πράσου και μανιταριών, το τυλίξαμε ρολό και μετά το ψήνουμε περιχυμένο με κρασί και λάδι. Αν το προτιμάτε, γίνεται και με χοιρινό κρέας. Όλα είναι θέμα γούστου…


Συνταγή: Γεωργία Κοφινά
Κλείσιμο

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Food Styling: Elena Jeffrey

 
Μοσχαράκι ρολό, με γέμιση από μανιτάρια, πράσα και θυμάρι

Έτοιμο σε 2 ½  ώρες

Θέλει προσπάθεια


Υλικά για 6 άτομα

2 ½ κιλά μοσχαράκι, καπάκι (ζητήστε από τον χασάπη να σας το ανοίξει σε ορθογώνιο κομμάτι για γέμισμα)

350ml κονιάκ

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι



Για τη γέμιση:

300 γρ. άσπρα μανιτάρια, κομμένα  σε λεπτές φέτες

1 μέτριο πράσο, μόνο το άσπρο,  κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι


Ετοιμάζετε πρώτα τη γέμιση: σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι, τα σκόρδα και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε μέχρι να πιουν το νερό τους. Το σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε το μίγμα να βράσει μέχρι να πιει το νερό του.

Απλώνετε το κρέας στον πάγκο και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Στρώνετε ομοιόμορφα από πάνω τη γέμιση αφήνοντας 5εκ. περιθώριο στις άκρες. Τυλίγετε το κρέας σε ρολό ξεκινώντας από την μεγάλη πλευρά και το δένετε με σπάγκο σε κοντινά διαστήματα.

Τοποθετείτε το ρολό στη γάστρα και το περιχύνετε με το κονιάκ και το λάδι. Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό ή ζωμό κρέατος και σκεπάζετε τη γάστρα.

Ψήνετε το ρολό σε προθερμασμένο φούρνο στους 220˚C για 20 λεπτά και μετά στους 180˚C για 1 ½ -2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κατά διαστήματα το αλείφετε με το ζωμό του. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Πρέπει να μείνει με 2 φλιτζάνια περίπου ζωμό στο τέλος. Αφήνετε να κρυώσει λίγο.

Κόβετε λεπτές φέτες και τις σερβίρετε σε πιατέλα ή στα πιάτα. Συνοδεύετε με πιλάφι και το περιχύνετε με την σάλτσα του κρέατος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης