Πλέγμα δράσεων για υγιεινή διατροφή
Πλέγμα δράσεων για υγιεινή διατροφή
Αυστηρό πλαίσιο για την αποφυγή κατανάλωσης ανθυγιεινών τροφίμων εισηγείται στο υπουργείο Υγείας η Επιστημονική Επιτροπή Διατροφικής Πολιτικής...
Αυστηρό πλαίσιο για την αποφυγή κατανάλωσης ανθυγιεινών τροφίμων εισηγείται στο υπουργείο Υγείας η Επιστημονική Επιτροπή Διατροφικής Πολιτικής.
Η επιτροπή συνεδρίασε την Τετάρτη, παρουσία του ειδικού γραμματέα κ. Κώστα Παταβούκα και της καθηγήτριας κυρίας Αθηνάς Λινού, προκειμένου να καθορίσει την κατεύθυνση των δράσεων για μία πιο υγιεινή διατροφή. Για το σκοπό αυτό, θα παραδώσει σε δύο μήνες σχετικό πόρισμα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Μεταξύ άλλων εισηγείται μέτρα νομοθετικού περιεχομένου, τα οποία στόχο θα έχουν τον περιορισμό των trans λιπαρών οξέων, των κορεσμένων λιπαρών οξέων, του αλατιού και της ζάχαρης σε τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης.
Αύξηση των φόρων σε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε trans λιπαρά οξέα, σε ζάχαρη και μείωση των φόρων σε τρόφιμα που προάγουν την υγεία (φρούτα, λαχανικά).
Δράσεις που στόχο έχουν την αύξηση της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και οσπρίων, μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού (εκπαιδευτικό προσωπικό, μαθητές, εργαζόμενους) για τη διατροφική αξία των παραπάνω προϊόντων. Ταυτόχρονη προβολή των παραγόμενων, ανά περιφέρεια, αγροτικών προϊόντων.
Η επιτροπή συνεδρίασε την Τετάρτη, παρουσία του ειδικού γραμματέα κ. Κώστα Παταβούκα και της καθηγήτριας κυρίας Αθηνάς Λινού, προκειμένου να καθορίσει την κατεύθυνση των δράσεων για μία πιο υγιεινή διατροφή. Για το σκοπό αυτό, θα παραδώσει σε δύο μήνες σχετικό πόρισμα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Μεταξύ άλλων εισηγείται μέτρα νομοθετικού περιεχομένου, τα οποία στόχο θα έχουν τον περιορισμό των trans λιπαρών οξέων, των κορεσμένων λιπαρών οξέων, του αλατιού και της ζάχαρης σε τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης.
Αύξηση των φόρων σε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε trans λιπαρά οξέα, σε ζάχαρη και μείωση των φόρων σε τρόφιμα που προάγουν την υγεία (φρούτα, λαχανικά).
Δράσεις που στόχο έχουν την αύξηση της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και οσπρίων, μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού (εκπαιδευτικό προσωπικό, μαθητές, εργαζόμενους) για τη διατροφική αξία των παραπάνω προϊόντων. Ταυτόχρονη προβολή των παραγόμενων, ανά περιφέρεια, αγροτικών προϊόντων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα