Βρέθηκε οπλισμός στη γιάφκα του Βύρωνα

Βρέθηκε οπλισμός στη γιάφκα του Βύρωνα

Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να ετοίμαζαν επίθεση ενόψει της δίκης των «Πυρήνων» τη Δευτέρα...

 Countdown to the Monday trial

Τα ευρήματα στα σπίτια των τεσσάρων συλληφθέντων, που φέρονται να έχουν συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», εξετάζουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Η βαλλιστική έρευνα για το πιστόλι των εννέα χιλιοστών που βρέθηκε στο σπίτι στο Βύρωνα, έδειξε ότι το συγκεκριμένο όπλο δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια. Η εξέτασή του συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές πράξεις. Μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η βαλλιστική εξέταση στο Καλάζνικοφ.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, οι συλληφθέντες είχαν νοικιάσει το διαμέρισμα στο Βύρωνα και το άλλο στον Ταύρο, στα τέλη Οκτωβρίου 2010 λίγες μέρες μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τους από τον ανακριτή της Θεσσαλονίκης για συνέργια στην εμπρηστική επίθεση με στόχο οχήματα της ΔΕΗ Θεσσαλονίκης, που σημειώθηκε στις 10 Οκτωβρίου.

Κατά τις ίδιες πηγές τα διαμερίσματα νοικιάστηκαν με στοιχεία που υπάρχουν σε πλαστές ταυτότητες από αυτές που βρέθηκαν στο σπίτι του Βύρωνα, για μικρό χρονικό διάστημα και επρόκειτο να ξενοικιαστούν στο τέλος Φεβρουαρίου 2011.

Κλείσιμο

Οι ενοικιαστές εμφανίστηκαν ως φοιτητές. Εκτός των άλλων στο διαμέρισμα του Βύρωνα βρέθηκε και χρηματικό ποσό που κατά τις ίδιες πληροφορίες ανέρχεται περίπου στις 7.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν την εκδοχή οι συλληφθέντες στο Βύρωνα και στον Ταύρο να σχετίζονται με προετοιμασία ένοπλης επίθεσης ενόψει της δίκης των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη "Συνωμοσία πυρήνων της Φωτιάς" που αρχίζει τη Δευτέρα.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί περιμένουν με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα στην έρευνα των ηλεκτρονικών υπολογιστών των σκληρών δίσκων και των USB που βρέθηκαν στο διαμέρισμα στο Βύρωνα, με την ελπίδα ότι θα προκύψουν στοιχεία για το ρόλο των τεσσάρων συλληφθέντων και τη δράση τους στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι τέσσερις συλληφθέντες είναι ηλικίας από 22 μέχρι 27 χρόνων και συμμετείχαν σε επίθεση με γκαζάκια που είχε γίνει στις 13 του περασμένου Οκτωβρίου σε εργοτάξιο της ΔΕΗ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τότε, είχε συλληφθεί ένας 19χρονος και είχαν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τεσσάρων ακόμη προσώπων, που μετείχαν στην ίδια επίθεση.

Μαζί με τους συλληφθέντες προσήχθη και το στέλεχος του ΣΥΝ Δημοσθένης Παπαδάτος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος σήμερα το πρωί. Πάνω του βρέθηκε μία ταυτότητα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή πριν από 6 χρόνια. Ο ΣΥΝ οργανώνει έκτακτη συνέντευξη τύπου σήμερα «για την αυθαιρεσία που υπέστη το στέλεχος του ΣΥΝ Δημοσθένης Παπαδάτος από τις δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας».

Ταυτόχρονες συλλήψεις

Η γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας εκτυλίχθηκε ταυτόχρονα σε τρεις περιοχές (Εξάρχεια, Παγκράτι και Ταύρο), ενώ απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως εντός των επομένων ημερών θα γίνουν και νέες προσαγωγές. Αυτό που ψάχνουν οι αστυνομικοί, είναι όπλα και εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενες επιθέσεις, αλλά και υλικό που ενδεχομένως να χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης σε νέες επιθέσεις.

Η επίθεση με βόμβα προπαραμονή Πρωτοχρονιάς στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αλλά και η έναρξη της δίκης των φερόμενων ως μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» τη Δευτέρα, προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της Αντιτρομοκρατικής που, υπό το φόβο ενός νέου χτυπήματος, εντατικοποίησε τις έρευνες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως νέα δεδομένα που προέκυψαν από την ανάλυση των στοιχείων της επίθεσης της 30ής Δεκεμβρίου στη Λουίζης Ριανκούρ, οδήγησαν στις συλλήψεις της Πέμπτης.

Παράλληλα, σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται και τα μέτρα της Αστυνομίας για το ενδεχόμενο ενός νέου χτυπήματος με στόχο δικαστικό, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. Οι συλλήψεις που έγιναν χθες, πραγματοποιήθηκαν κάτω υπό την αφόρητη πίεση του χρόνου, καθώς τα μηνύματα των μελών της οργάνωσης στην τελευταία προκήρυξη ήταν σαφή και η ημέρα της δίκης πλησιάζει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης