Μεταναστευτικό: Δήλωση «ράπισμα» του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού κατά Τουρκίας

Μεταναστευτικό: Δήλωση «ράπισμα» του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού κατά Τουρκίας

Στον Έβρο ο Φρανσέσκο Ρόκκα την Πέμπτη και στη Λέσβο την Παρασκευή

rocca
Το ενδιαφέρον της Διεθνούς Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού έχει τραβήξει το οργανωμένο σχέδιο προώθησης μεταναστών και προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Φρανσέσκο Ρόκκα να επισκέπτεται την Πέμπτη τις Καστανιές του Έβρου και την Παρασκευή τον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη.

Ο κ. Ρόκκα σε χθεσινή δήλωσή του από την έδρα της Ομοσπονδίας στη Γενεύη, καταδίκασε την εκμετάλλευση και χρησιμοποίηση της μεταναστευτικής ροής για πολιτικούς λόγους από την Τουρκία. Παράλληλα κάλεσε την Ε.Ε να μη γυρίσει την πλάτη και να μην αφήσει μόνες τις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ως προς την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, τονίζοντας πως όλα τα κράτη έχουν την ευθύνη να προστατεύουν ανθρώπους και να σώζουν ζωές.

Να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο της παραμονής του στη χώρα μας ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού, θα έχει συναντήσεις τόσο με τον πρόεδρο του ΕΕΣ κ. Αντώνη Αυγερινό όσο και με μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι ο κ. Φρατσέσκο Ρόκκα επέλεξε να επισκεφθεί την ελληνική και όχι την τουρκική πλευρά των συνόρων στον Έβρο, δείχνει αφενός τη στήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ε.Σ στην προσπάθεια των ελληνικών αρχών να αντιμετωπίσουν ένα ζήτημα που υπό κανονικές συνθήκες η διαχείριση του θα έπρεπε να γίνεται σε επίπεδο Ε.Ε, αφετέρου καταδεικνύει τη γενικότερη δυσαρέσκεια που υπάρχει για το γεγονός ότι η Άγκυρα επιχειρεί να εργαλειοποιήσει για λόγους πολιτικής ένα καθαρά ανθρωπιστικό ζήτημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης