Εμβολιασμός 1.500 προσφυγόπουλων από τη Ροταριανή Περιφέρεια

Εμβολιασμός 1.500 προσφυγόπουλων από τη Ροταριανή Περιφέρεια

Η αγορά των εμβολίων γίνεται με πόρους των Ροταριανών και έχει συγκροτηθεί εθελοντική ομάδα από γιατρούς και φαρμακοποιούς

emboliasmos

Στην μεγαλύτερη ανθρωπιστική μη κυβερνητική πρωτοβουλία των τελευταίων ετών προχωρεί η 2470 Περιφέρεια του Διεθνούς Ρόταρυ (Νότια Ελλάδα).
Πρόκειται για τον εμβολιασμό 1500 προσφυγόπουλων ηλικίας 1-5 ετών με το 5πλούν εμβόλιο (που περιλαμβάνει και το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας).
Η πρωτοβουλία αναπτύσσεται μέσω του Προγράμματος Bomar της Ροταριανής Περιφέρειας που εκτός από τον ανθρωπιστικό της σκοπό θα συμβάλλει αποφασιστικά και στην προστασία της δημόσιας υγείας των τοπικών κοινωνιών, δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός μικρών παιδιών, συνοδευόμενων και ασυνόδευτων, δεν είναι εμβολιασμένα και προέρχονται από χώρες υψηλού υγειονομικού κινδύνου.



Η αγορά των εμβολίων γίνεται με πόρους των Ροταριανών και έχει συγκροτηθεί εθελοντική ομάδα από γιατρούς και φαρμακοποιούς που θα πραγματοποιήσουν τους εμβολιασμούς. Οι εμβολιασμοί γίνονται με την έγκριση και στήριξη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και με την υποστήριξη των τοπικών κρατικών δομών υγείας και των Ροταριανών Ομίλων της περιοχής.



Οι πρώτοι 250 εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν στην Κω στις 7-9 Φεβρουαρίου 2020 και στη συνέχεια το κλιμάκιο εθελοντών θα μεταβεί στην Λέρο στις 13-15 Φεβρουαρίου 2020. Στην Κω το κλιμάκιο υποστήριξε ο Έπαρχος Κω και ο Ιατρικός Σύλλογος. Χορηγοί του Προγράμματος είναι το Ροταριανό Ίδρυμα, η EUROBANK, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΑΙΑ) και φυσικά η Ροταριανή Περιφέρεια και Όμιλοί της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης