Κεραμέως από Λάρισα: Με αντικειμενικά κριτήρια η ίδρυση νέων σχολών

201912131147164948-1200x675

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στην υπουργό στο 25ο Δημοτικό οι μαθητές προσφέροντάς της ανθοδέσμες - Θα καταγράψουμε τους προβληματισμούς σε κάθε περιφέρεια της χώρας είπε η υπουργός Παιδείας

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαμόγελα υποδέχθηκαν την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, στη Λάρισα οι μαθητές οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά Υπουργός Παιδείας, επισκέπτεται σχολεία στην περιοχή.

«Είναι χρέος μας να βρισκόμαστε στα σχολεία να μιλάμε με διευθυντές, δασκάλους, γονείς και κυρίως με μαθητές. Διότι είναι οι τελικοί επωφελούμενοι όλων των προσπαθειών μας. Θωρώ γόνιμη την διαδικασία αυτή, ήρθαμε εδώ να καταγράψουμε προβληματισμούς και αυτό θα το κάνουμε σε κάθε περιφέρεια της χώρας” δήλωσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, σε σημερινή της επίσκεψή σε σχολεία της Λάρισας.

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στην υπουργό στο 25ο Δημοτικό οι μαθητές προσφέροντάς της ανθοδέσμες ενώ ακολούθησαν τραγούδια και χοροί. Η υπουργός Παιδείας συνομίλησε και απάντησε σε ερωτήματα γονέων και εκπαιδευτικών ενώ μιλώντας στου δημοσιογράφους αναφέρθηκε στο Σχέδιο Νόμου που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, λέγοντας τα εξής: «Καταθέσαμε σε δημόσια διαβούλευση ένα νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει πολύ σημαντικές αρμοδιότητες σε μια νέα ανεξάρτητη αρχή που έρχεται να αντικαταστήσει την υπάρχουσα και στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται σε ότι έχει να κάνει με ίδρυση νέων τμημάτων και σχολών να ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων για να γίνει ενδελεχής αξιολόγηση και εν συνεχεία η αρμόδια αρχή να αποφανθεί αν εξυπηρετεί εκπαιδευτικές ανάγκες, αν συνάδει με τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας κλπ.».


Κεραμεως-Λαρισα1

Κεραμεως Λαρισα2Στη συνέχεια η Νίκη Κεραμέως μετέβη στην Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου,όπου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη ΙερώνυμοΗ υπουργός συζήτησε με τον Ποιμενάρχη του Νομού για αρκετά θέματα που αφορούν στις δράσεις του υπουργείου.Αύριο Σάββατο, η υπουργός θα έχει επαφές με εκπροσώπους εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Καρδίτσας, με φοιτητές και καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και με άλλους φορείς της περιοχής, ενώ θα συναντήσει τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεο.

Video: Onlarissa.gr / Φωτογραφία: larisanet.gr


.

ΣΧΟΛΙΑ

Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος

Αυτή η φιέστα είναι μέσα στα καθήκοντα του δημόσιου σχολείου;

Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος

Αυτή η φιέστα είναι μέσα στα καθήκοντα του δημόσιου σχολείου;

Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος

Αυτή η φιέστα είναι μέσα στα καθήκοντα του δημόσιου σχολείου;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης