Κοινή άσκηση Κύπρου - Γαλλίας - Ιταλίας νότια της Κύπρου 

drill5

Στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Γαλλία και την Ιταλία

Αρχίζει αύριο τριμερής άσκηση ναυτικής συνεργασίας Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας με την επωνυμία «CYP/FRA/IT 2019».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυπριακού υπουργείου Άμυνας, στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Γαλλία και την Ιταλία, θα πραγματοποιηθεί τριμερής ναυτική άσκηση τύπου «PASSEX» στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου και εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό και των τριών χωρών με σκοπό τη βελτίωση των επιχειρησιακών ικανοτήτων των πληρωμάτων, την ενίσχυση του επίπεδου επικοινωνίας και κατανόησης και τη προαγωγή του πνεύματος συνεργασίας, αναφέρεται.

Η άσκηση έχει σαφές πολιτικό μήνυμα καθώς η γαλλική εταιρεία TOTAL και η ιταλική ENΙ έχουν εξασφαλίσει δικαιώματα ερευνών και γεωτρήσεων σε θαλάσσια τεμάχια της Κυπριακής ΑΟΖ, σε περιοχές που διεκδικεί ως δική της ΑΟΖ η Τουρκία, κατά παράβαση του δικαίου της θάλασσας.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

@

Έτσι, όλη η Ευρώπη να διώξουμε το τουρκικό ξένο σώμα!

Για ποιά "ευρώπη" μιλάς...

Τα "γαλλικά" και "ιταλικά" ...συμφέροντα υποστηρίζουν οι φρεγάτες! Κατάλαβες τώρα;

Νικολάκη Δένδια

Είδες πόσο "παρωχημένη" είναι η πολιτική των κανονιοφόρων; Και μάλιστα των "εθνικών", καθότι οι φρεγάτες πάνε στην Κύπρο όχι ως "ευρωπαϊκές" αλλά ως "γαλλικές" και "ιταλικές"!!! Όπως πήγαιναν ΠΑΝΤΑ! Να τον χαίρεστε όσοι τον ψηφίσατε τον Νικολάκη... μεγάλη μορφή της πολιτικής σκηνής! Νάνος μπροστά στον Κοτζιά!

koulis

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Ξυπόλυτος

Αν ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας είναι γίγαντας ΝωρίτεραΝωρίτερα τότε εγώ είμαι αστροναύτης. Μα τόση βλακεία ΧΑΖΟΤΡΟΛ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης