Σάλος από τις αποκαλύψεις για το κύκλωμα που λυμαίνονταν τα ταμεία της Αρχιεπισκοπής στις ΗΠΑ

Σάλος από τις αποκαλύψεις για το κύκλωμα που λυμαίνονταν τα ταμεία της Αρχιεπισκοπής στις ΗΠΑ

«Πουλούσαν» αδρά υπηρεσίες διαμεσολάβησης -Υπεξαίρεσαν τεράστια χρηματικά ποσά - Η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

arxis
Αναστάτωση και πανικό προκάλεσε  το  δημοσίευμα του  protothema.gr που αποκαλύπτει την ύπαρξη  «παρασυστήματος», το οποίο κάτω από την μύτη και πίσω   από την πλάτη του πρώην αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, εμπορευόταν  τόσο σε επιφανείς  ομογενείς της Αμερικής όσο κυρίως σε πολιτικούς,  υπουργούς και  βουλευτές και  άλλους  πολιτικούς παράγοντες και ισχυρούς επιχειρηματίες   από την Ελλάδα, τις «πολυπόθητες προσκλήσεις».

Οι προσκλήσεις αφορούν  στην δεξίωση που  παραθέτει κάθε χρόνο ο εκάστοτε κάθε  Πρόεδρος των ΗΠΑ  , στον Λευκό Οίκο,  για την επέτειο της εθνικής Ανεξαρτησίας της 25η Μαρτίου ενώ το όλο θέμα αφορά    και για υπηρεσίες διαμοσελάβησης  που  προσέφεραν και πάλι  έναντι αδρής αμοιβής που κυμαίνεται   από 10,000 εως 25000  δολλάρια προκειμένου οι   παράγοντες αυτοί  από την Ελλάδα να κλείνουν   συναντήσεις με επιτελικά στελέχη του Λευκού Οίκου, με υπουργούς της αμερικάνικης κυβέρνησης ακόμα και με τη σύζυγο και την κόρη του νυν αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η όλη υπόθεση βρίσκεται «στο μικροσκόπιο»  των αμερικανικών εισαγγελικών αρχών και έχει ενοχλήσει βαθύτατα την ομογένεια Αμερικής η οποία βλέπει ένα ακόμα σκάνδαλο της εποχής της Αρχιεπισκοπίας Δημητρίου για το οποίο ο ίδιος ο πρώην Αρχιεπίσκοπος δεν είχε ουδεμία γνώση να  αποκαλύπτεται με ηχηρό τρόπο. Η αποκάλυψη  έρχεται αμέσως μετά το σκάνδαλο υπεξαίρεσης 500.000 και πλέον δολαρίων από τον πρώην διευθυντή Οικονομικών Τζέρρυ Δημητρίου  και  φυσικά από το κολοσσιαίο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των 60.000 δολαρίων που αντί να διατεθούν για την ανακατασκευή του εθνικού προσκυνήματος  του Ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο «σημείο μηδέν» κατέληξαν σε «τσέπες» επιτήδειων αντί να διατεθούν για την ανακατασκευή του Ναού.

Θυμίζουμε ότι το αρχικό ποσό για την ανακατασκευή του ναού ήταν 20 εκατ. δολάρια και  έφθασε τα 80  εκατομμυρία δολάρια την   κατασκευάστρια εταιρια να καταγγέλλει τη σύμβαση  και  σταματά  το έργο.Η κατασκευαστική εταιρία που είχε αναλάβει την εκτέλεση έργου καταγγέλλει την σύμβαση γεγονός που σημαίνει οτι προφανώς τα 60 εκατομμύρια δολάρια κατέληξαν προφανώς σε τσέπες τρίτων προσώπων. Με όλα αυτά, όπως είχε γράψει αναλυτικά το '”Πρώτο θέμα” η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είχε οδηγηθεί σε πτώχευση με' μαύρη τρύπα” 8,5 εκ. δολαρίων και με αποτέλεσμα να αναγκασθεί να λάβει δάνειο ύψους 7,5 εκ. δολαρίων από την Τράπεζα ΑΛΜΑ  με υποθήκη των κεντρικών γραφείων της Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν.

Κανένα  παιχνίδι   από τον οποιοδήποτε που  μπορεί να βλάψει το κύρος και την εικόνα της Αρχιεπισκοπής   και να διακυβεύσει την αξιοπιστία της  προς την ομογένεια  στα οικονομικά  δεν πρόκειται γίνει  ξεκαθαρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Ο Αρχιεπίσκοπος το εννοεί  απολύτως και φυσικά δίνει ένα ξεκάθαρο  στίγμα ότι δεν πρόκειται  να ανεχτεί τέτοιες καταστάσεις.   
Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής με μία ακαριαία  και  άμεση αντίδραση και  υπηρετώντας την απόλυτη διαφάνεια  στα οικονομικά της    από την πρώτη στιγμή τράβηξε μία σαφή διαχωριστική  κόκκινη γραμμή δηλώνοντας ότι ουδεμία υπηρεσιακή   ή εργασιακή σχέση  έχει με τον Ιωάννη Χορόζογλου  τον οποίο και κατονομάζει και ο οποίος και ο  οποίος φέρεται να διαμεσολαβεί  έναντι αμοιβής. Το μήνυμα του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου  για όσα θλιβερά   συνέβαινα στο παρελθόν στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής εν αγνοία και πίσω από την πλάτη του πρώην  Αρχιεπισκόπου Δημητρίου  είναι ηχηρό και ξεκάθαρο. Ουσιαστικά ο  Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δηλώνει ότι όταν μιλά  για διαφάνεια  δίνει ένα ξεκάθαρο στίγμα ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί κανένα παιχνίδι από τον οποιοδήποτε δεν μπορεί που μπορεί να βλάπτει το κύρος και την εικόνα της Αρχιεπισκοπής και να διακυβεύσει την αξιοπιστία της προς την ομογένεια  στα οικονομικά  .
Κλείσιμο
Μετά από αυτό το  ανακοινωθέν -όπως τονίζουν εκκλησιαστικές πηγές- ούτε ο «μπροστινός» του «παρασυστήματος» Γιάννης   Χορόζογλου ούτε τα υπόλοιπα  πρόσωπα μπορούν πλέον να κοιμούνται ήσυχα».

Κατόπιν όλων αυτών, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει: «Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου και διαδικτυακών τόπων αναφερόμενα στην ύπαρξη προσώπου στην Ελλάδα, και δη κατονομαζομένου ως Ιωάννη Χορόζογλου, φερομένου να μεσολαβεί, έναντι αμοιβής, για τη συμμετοχή των πιστών, τόσο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και από την Ελλάδα, σε εκδηλώσεις και δράσεις της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής και της Ομογενείας των ΗΠΑ γενικότερα, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής δηλώνει ότι ουδεμία υπαλληλική ή υπηρεσιακή σχέση έχει με το συγκεκριμένο πρόσωπο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης