LIVE

Κορωνοϊός

Αντικαπνιστικός νόμος: Πού έπεσαν πρόστιμα - Συμμορφώνεται το 76% των καταστημάτων

smoking

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, αποδίδει σε ολόκληρη τη χώρα ο αντικαπνιστικός νόμος, καθώς τα τελευταία στοιχεία για τους ελέγχους δείχνουν ότι οι πολίτες και οι επιχειρηματίες συμμορφώνονται με τις διατάξεις του νέου Νόμου. Σε ελάχιστες περιπτώσεις υπήρξαν διαμαρτυρίες επιχειρηματιών, αλλά στο σύνολο των 199 καταστημάτων που ελέγχθηκαν το τριήμερο 29 Νοεμβρίου – 1η Δεκεμβρίου, στο 76% των περιπτώσεων δεν υπήρξε καμία παράβαση

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας υλοποιώντας το ειδικό πρόγραμμα ελεγκτικής δράσης και αξιοποιώντας στοιχεία από το 1142 συνεχίζει τους ελέγχους σε όλη την επικράτεια. Στις αναφορές των Επιθεωρητών – Ελεγκτών της Αρχής καταγράφεται η πολύ θετική ανταπόκριση πολιτών και επαγγελματιών που δείχνουν να συμμορφώνονται με τις διατάξεις του νόμου.

Εξαίρεση αποτέλεσε επιχειρηματίας στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος κατά τη διάρκεια του ελέγχου και τη συνακόλουθη επιβολή του προστίμου προκάλεσε ένταση και κλήθηκαν πρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις. Σε ακόμα μία περίπτωση επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη αρνήθηκε να συνεργαστεί με τα μέλη του κλιμακίου, τα οποία κατέγραψαν τις παραβάσεις και επέβαλαν το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Από το σύνολο των 199 καταστημάτων που ελέγχθηκαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 76% των περιπτώσεων.

Από το σύνολο των 45 παραβάσεων των οικείων διατάξεων που καταγράφηκαν, μόνο οι 5 αφορούσαν καπνίζοντες σε χώρους που δεν επιτρεπόταν το κάπνισμα.Αντικαπνιστικός νόμος: Παρατίθενται αναλυτικές πληροφορίες για τους διενεργηθέντες ελέγχους

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019

Μαρούσι & Κηφισιά: Ελέγχθηκαν συνολικά 12 καταστήματα, εκ των οποίων διαπιστώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 6. Σημειώνεται ότι οι 3 από τις 6 αυτές επιχειρήσεις βρίσκονται απέναντι από νοσοκομεία.

Καβάλα: Έγινε έλεγχος σε 10 ΚΥΕ και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 2 καταστήματα ύψους 500€ και 2.000€ (επιφάνεια πάνω από 100 τ.μ.) αντίστοιχα.


Τρίκαλα: Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 14 ΚΥΕ και επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000€ σε μία επιχείρηση, καθώς και πρόστιμα 100€ ανά περίπτωση σε 2 θαμώνες, οι οποίοι κάπνιζαν σε χώρο όπου παρευρίσκονταν ανήλικοι.

Πρέβεζα: Ελέγχθηκαν 24 ΚΥΕ και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 3 καταστήματα λόγω μη ύπαρξης Βιβλίου Αναφοράς Καπνίσματος .

Καλαμάτα: Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 12 ΚΥΕ. Επιβλήθηκαν πρόστιμα 500€ ανά περίπτωση σε 6 καταστήματα για έλλειψη Βιβλίου Αναφοράς Καπνίσματος ή ελλιπή σήμανση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν βρέθηκαν καπνίζοντες στο σύνολο των ελεγχθέντων καταστημάτων.

Ηράκλειο (Κρήτη): Ελέγχθηκαν συνολικά 13 ΚΥΕ, στα οποία δεν εντοπίστηκε κανένας καπνιστής στο εσωτερικό των καταστημάτων. Σε μία περίπτωση επιβλήθηκε πρόστιμο 100€ σε θαμώνα που κάπνιζε σε εξωτερικό περίκλειστο χώρο ενώ στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκε πρόστιμο 500€ ευρώ. Στην πλειονότητά τους τα καταστήματα δεν διέθεταν επαρκή σήμανση και το σχετικό Βιβλίο Αναφοράς Καπνίσματος.


Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019

Καισαριανή: Ελέγχθηκαν 14 ΚΥΕ. Επιβλήθηκαν πρόστιμα 500€ σε 4 για έλλειψη Βιβλίου Αναφοράς Καπνίσματος, καθώς και 100 ευρώ σε θαμώνα που κάπνιζε σε χώρο που ενέπιπτε στις απαγορευτικές διατάξεις του νόμου.

Θεσσαλονίκη (Σφαγεία): διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 4 νυχτερινά κέντρα διασκέδασης (άνω των 300 τ.μ.), οι οποίοι ξεκίνησαν τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και ολοκληρώθηκαν τις πρώτες πρωινές της Κυριακής 01 Δεκεμβρίου. Σε ένα κέντρο διαπιστώθηκε παράβαση καπνίσματος καθώς και ελλιπής σήμανση για την απαγόρευση του καπνίσματος. Επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις στον υπεύθυνο του καταστήματος καθώς και στους 2 θαμώνες (πρόστιμο 100€ έκαστος) που βρέθηκαν να καπνίζουν εντός κλειστού χώρου του καταστήματος. Σε όλα τα κέντρα διαπιστώθηκε η τήρηση του Βιβλίου Αναφοράς Καπνίσματος και οι υπεύθυνοι των καταστημάτων συνεργάστηκαν με τα κλιμάκια ελέγχου.


Καβάλα: ελέγχθηκαν 10 ΚΥΕ. Κατεγράφησαν παραβάσεις σε 5 εξ αυτών και επιβλήθηκαν 3 πρόστιμα των 500€ 2 των 2.000€ (επιφάνεια άνω των 100 τ.μ.)

Πρέβεζα: Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 14 καταστήματα και βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις (επιβλήθηκαν αντίστοιχα πρόστιμα 500€) για έλλειψη Βιβλίου Αναφοράς Καπνίσματος. Σημειώνεται ότι δεν υπήρχαν καπνίζοντες σε χώρους που εμπίπτουν στους περιορισμούς του νόμου.

Καλαμάτα: Ελέγχθηκαν 14 ΚΥΕ, στο σύνολο των οποίων δεν βρέθηκαν καπνίζοντες αλλά ούτε και σταχτοδοχεία. Επιβλήθηκαν 4 πρόστιμα των 500€ για μη επίδειξη Βιβλίου Αναφοράς Καπνίσματος.

Ηράκλειο (Κρήτη): έγινε έλεγχος σε 17 ΚΥΕ κατά τις μεσημεριανές ώρες, χωρίς να καταγραφούν καπνίζοντες στους εσωτερικούς χώρους ή άλλες παραβάσεις. Οι επιχειρηματίες επεσήμαναν ότι πρέπει να διευκρινιστεί ακόμα καλύτερα η έννοια του εξωτερικού χώρου που ικανοποιεί τις απαιτήσεις του νόμου.

Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2019

Πειραιάς: Έγινε έλεγχος σε 12 συνολικά ΚΥΕ. Βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα 500€ ανά περίπτωση.

Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019

Θεσσαλονίκη: Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 5 νυχτερινά κέντρα διασκέδασης επιφανείας άνω των 300 τ.μ. Μόνο σε ένα εξ αυτών καταγράφηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκε πρόστιμο 6.000€.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (155)

παντού απαγορεύεται

εκτός από τις κλασσικές ταβέρνες/μεζεδωπολεία/ουζερί και τα μπαρ-κλαμπ. Εγώ δεν έχω δει να καπνίζουν πουθενά αλλού αλλά αυτά τα μαγαζιά κρατιόνται μόνο από τους καπνιστές. Πως να το κάνουμε τώρα; αυτός που καπνίζει "τραβάει" εύκολα 2-3 ποτά με το πρώτο να φεύγει σαν νερό, όλοι το ξέρουμε αυτό όσοι καπνίζουμε και ειδικά τα ούζα και τα τσίπουρα τα πίνουν πολύ όσοι καπνίζουν. Αλλά ακόμα και αν δεν είναι έτσι, που είστε όλοι εσείς που φωνάζετε να στηρίξετε ο καθένας με την -αντικαπνίζουσα- παρέα του τα μαγαζιά στη γειτονιά σας έστω; ένα καφέ τουλάχιστον τη μέρα από τη καφετέρια της γειτονιάς σας που -λέτε- ότι δεν πηγαίνατε ως τώρα γιατί "βρωμίζαν τα ρούχα σας"; γιατί δεν πάτε μια φορά την εβδομάδα (τουλάχιστον) στο μεζεδοπωλείο της γειτονιάς σας να πιείτε ένα λίτρο τσιπουράκι; γιατί εγώ ένα λίτρο την εβδομάδα το έπινα έξω. Που είστε και έχουν πτώση τζίρου 60 % σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις και στοιχεία της ένωσης τους;

Νίκος

αυτά δεν ισχείουν για την Λάρισα που πίσω από το δικαστικό και σε όλη την πλατεία ταχυδρομείου και καπνίζουν και αστυνομία δεν υπάρχει πουθενά στο κέντρο. Για δημοτική αστυνομία δεν το συζητάω. Αυτούς τους έχουμε μόνο για τους πληρώνουμε. Τίποτε άλλο. Καμιά υπηρεσία δεν προσφέρουν.

Βαγγελης

Κάνε καταγγελία μην φοβάσαι. Αλλά αποτι κατάλαβα τα κάνεις στο βρακάκι σου. Το γνωστό πρόβλημα πολλών Ελλήνων,δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα μόνοι τους γίατι φοβούνται μην τους αποκαλέσουν ρουφιάνους διοτι δεν ξέρουν ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος.

Γιάννης

Χαχαχα......Επαναστάτες Ελληναράδες...Όταν το ζήτημα επηρεάζει την τσέπη......κο κο κο.....Χαχαχα

Μιχάλης

Αποφασιστικά συνέβαλε ο τετραψήφιος για καταγγελίες παραβίασης του νόμου. Πραγματικά έξυπνη ιδέα. Τα προηγούμενα χρόνια το καφενείο που ανεχόταν τους καπνιστές δούλευε, ενώ το διπλανό που τηρούσε τον νόμο όχι. Τώρα, με ένα τηλεφώνημα το πρόβλημα λύνεται. Καμια φορά και η ρουφιανιά είναι απαραίτητη, όταν ο άλλος παριστάνει τον έξυπνο. Νομίζω πως η ασυδοσία ορισμένων καπνιστών τέλειωσε.

Νομίζεις....

σωστά μιλάς. Περίμενε σε λίγο καιρό που θα δημιουργηθούν οι λέσχες, καταστήματα δηλαδή που επιτρέπεται μια χαρά το κάπνισμα ή ακόμα καλύτερα περίμενε 2-3 μηνάκια να ανοίξει ο καιρός και να καθόμαστε έξω..... 3-4 μήνες είναι κερατάδες ο χειμώνας στην Ελλάδα και ειδικά στην Αθήνα.... να είσαι σίγουρος όμως ότι από τον επόμενο χειμώνα τα πράγματα θα είναι αλλιώς μοιρασμένα....

Ο φίλος σου ο Γιαννης

Φίλε Κωστα με το μπαρακι, που ψηφισες δαγκωτο Κουλη.. Πρόσφατα μου παραπονιοσουν οτι εξαιτίας του αντίκαπνιστικο νομου, εχει μειωθεί η πελατεια.. Αλλά και οι υπόλοιποι πελάτες πίνουν "ενα ποτο και φεύγουν". Οταν ξαναερθω για ποτο, θα σε ρωτήσω να μου πεις τη γνώμη σου για τον νεο "νομο Παπαθεμελη", να κλεινει η μουσικη στις 11 😉 ΒΕΝΤΟΥΖΑ Κωστακη....

Ββ

Μετά τις 1 καπνίζουν στην Κάρολου Ντηλ στη Θεσσαλονίκη. Ψάξτε το

ΤΖΑΚΗΣ ΩΝΑΣΗΣ

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΜΕΛΑΜΙΝΗ Κ Η ΜΟΡΙΟΣΑΝΙΔΑ ΣΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΤΑ ΚΑΡΕΚΛΟΠΟΔΑΡΑ Κ ΟΙ ΡΕΤΣΙΝΟΠΑΛΕΤΕΣ Κ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟΦΥΛΑ ΚΟΠΙΔΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΤΣΙ;;;;; ΜΕΧΡΙ Κ ΤΑ ΜΠΕΜΗΛΗΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΑΑΑΑΑΣΕΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ 15-20ΕΤΙΑΣ ++++ ΖΩΙΦΙΑ

Χαχαχα

Δεν μας έπεισες ξαναπροσπάθησε.Το τσιγάρο είναι φονικό όπλο nr 1

@

Σιγά Μάρθα Βουτση θα κλάψουν και οι πέτρες τέτοια φτώχια ρε φίλε.....

Σωκράτης Μάλαμας

Εμείς πάντως στην Ακτή Πειραιώς έχουμε άδεια, χθες μετά από κάποια ώρα, 1:00, ήταν ένας ωραίος τεκές, οι αξύριστες αλληλέγγυες και οι μπαρμπάδες φαλακρογιεγιεδες μαζί με μουσάτους αναρχικούς και κουλτουριάρες ανθυποβίζιτες, κάποια επαναστατικά στριφτά old Holborn πίνοντας μαύρο τσόνι.... φασίστες σας γράφουμε!!

μπουρδες

ετσι, και στη διασκεδαση μονοδρομος- καμια επιλογη καμια ειδικη αδεια ή επιλογη. στειλτε μας και στα σπιτια απο τις 23.00 να νιωσουμε ευρωπαιοι! μαϊμουδες της δυσης. καιρος να επιστρεψω εξωτερικο. με αυτα και με τα νοικια που φτανουν το μισο μισθο για 40 τετραγωνικα, ποιο το νοημα να ειμαι σε αυτην την επαρχεια της δυσης; ο ηλιος και η θαλασσα; χαχα, με 20 μερες διακοπες το χρονο ποτε να τα χαρεις και αυτα; αστεια χωρα, αστειοι πολιτες

Γ

Δηλαδή εκεί (στο εξωτερικό) θα πηγαίνεις για ύπνο ξημερώματα και τα νοίκια θα είναι στο πάτωμα!

Λαζαρος

Η συμμορφωση σταματαει στις δωδεκα το βραδυ...τοτε βγαινουν τα τασακια...ψαξτε το

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης