«Ένωση Αρχαίων Μακεδόνων» ιδρύουν φιλοσκοπιανοί στην Βουλγαρία

makedonws

Αντίδραση της βουλγαρικής κυβέρνησης

Φιλοσκοπιανοί στη Ν.Δ. Βουλγαρία προχωρούν στην ίδρυση «Ένωσης Αρχαίων Μακεδόνων» με στόχο να διεκδικήσουν αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας από τη Σόφια.

Σύμφωνα με το καταστατικό της φιλσοκοπιανής ΜΚΟ, στόχος είναι: «η μελέτη της ιστορίας και του πολιτισμού του «μακεδονικού» λαού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα (…) Θα υποστηρίζει πλήρως όλα τα έργα στον τομέα της πολιτιστικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας όλων των επιστημονικών δραστηριοτήτων στον τομέα της Αρχαίας "Μακεδονικής" Ιστορίας και Πολιτισμού».

Οι ιδρυτές της υπό ίδρυση ΜΚΟ, είναι πρώην στελέχη της αυτονομιστικής οργάνωσης «ΟΜΟ-Ίλιντεν Πιρίν» η λειτουργία της οποίας απαγορεύτηκε από τις βουλγαρικές Αρχές.

Το αίτημα ίδρυσης της «Ένωσης Αρχαίων Μακεδόνων» προκάλεσε την αντίδραση του Βούλγαρου αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Άμυνας Κασιμίρ Καρακατσάνοφ, που με επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα της χώρας ζητάει να μην επιτρέψει τη λειτουργία του, αφού στόχος της είναι να δημιουργήσει «μειονοτικό» θέμα. Ως βασικό επιχείρημα ο Καρακατσάνοφ αναφέρει την ομοιότητα της νέας ΜΚΟ με τη δραστηριότητα του «ΟΜΟ- Ίλιντε-Πιρίν» πριν από χρόνια.

«Πρόκειται για επικίνδυνες προπαγανδιστικές δραστηριότητες που αποσκοπούν το διαχωρισμό του λαού και την ανάδειξη μειονοτήτων, δραστηριότητες που είναι αντίθετες με το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας» επισημαίνει με νόημα, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Επιστημονική μέθοδος

Η μελέτη του μακεδονικού λαού από την αρχαιότητα έως σήμερα δεν βλάπτει κανέναν, κυρίως αν γίνεται με βάση επιστημονικές μεθόδους. Προφανώς, περιλαμβάνει μελέτη από την πολύ αρχαία ιστορία των πληθυσμών της Μακεδονίας, δηλ. προ της έλευσης των Ελλήνων, μετά έχουμε την έλευση των Ελλήνων, Αλβανών - Ιλληρίων κλπ., των Ρωμαίων, Σλάβων, Εβραίων της Ισπανίας, Φράγκων, Καταλανών, Αρμένηδων, Τούρκων, κλπ. Πού είναι το κακό; Στην περιοχή της Μακεδονίας πέρασαν και ήρθαν πολλοί. Δεν είναι κακό να μελετάει κανείς την ιστορία, αρκεί να γίνεται με διάφανες μεθόδους χρηματοδότησης ή με εθελοντική δουλειά επιστήμονων που δουλεύουν πραγματικά επιστημονική.

Ουστ

Προ της έλευσης των Ελλήνων δεν υπήρχαν Μακεδόνες. Οι Έλληνες που ζούσαν στη Μακεδονία ήταν οι Μακεδόνες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης