Μεταναστευτικό: Ντόμινο οι αντιδράσεις σε νησιά και ενδοχώρα

Επεισόδια και εντάσεις καταγράφονται διαδοχικά σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας για την μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο από τα νησιά - Κραυγή αγωνίας από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου που δέχθηκαν σχεδόν 7.000 επιπλέον πρόσφυγες και μετανάστες μόνο τον Οκτώβριο - Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί απεριόριστο αριθμό μεταναστών

Σε ντόμινο εξελίσσονται οι αντιδράσεις των κατοίκων σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπου μεταφέρονται άτομα από τις δομές φιλοξενίας των νησιών  που έχουν κάνει αιτήσεις παροχής ασύλου, που εκκρεμούν. Μετά τους κατοίκους των Βρασνών που αρνήθηκαν να εγκατασταθούν κι άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή τους, τις αντιδράσεις στην Πεντέλη για την εγκατάσταση ανηλίκων στο Αμαλία Φλέμινγκ, τη σκυτάλη πήραν οι κάτοικοι της Λέρου και τη Κω που απέτρεψαν την αποβίβαση ανθρώπων που προέρχονταν από τις δομές των νησιών του Αιγαίου, ενώ ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των αντιδράσεων είναι τα επεισόδιο που έγιναν τη νύχτα στην περιοχή των Γιαννιτσών, όπου όμως, περίπου εκατό αιτούντες άσυλο εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που εκτυλίσσεται σε τρία μέτωπα: Την αποσυμφόρηση των νησιών που στενάζουν καθώς οι δομές δέχονται αυτή τη στιγμή πολλαπλάσιο αριθμό ατόμων από αυτό που μπορούν να φιλοξενήσουν, την μετεγκατάσταση ανθρώπων στην ενδοχώρα και την αντιμετώπιση των τοπικών αντιδράσεων και κυρίως την αντιμετώπιση των νέων αφίξεων. Σ' αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον Σκάι επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί απεριόριστο αριθμό μεταναστών. Αναφορικά με τις αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί σε διάφορες περιοχές για την προώθηση μεταναστών στην ενδοχώρα, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση στα νησιά, ο υπουργός Εσωτερικών σχολίασε ότι πρέπει να «βάλουμε όλοι πλάτη» για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Όπως εξήγησε: «Γίνεται μία πολύ συντονισμένη προσπάθεια να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στη Μυτιλήνη και στη Σάμο γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαρκής ροή μεταναστών προς τα νησιά μας και προς την πατρίδα μας. Αυτό σημαίνει ότι όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Συντονισμένα και οργανωμένα θα υπάρξει μετακίνηση ενός αριθμού μεταναστών προς κέντρα στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Η προσπάθεια που γίνεται είναι η κατανομή να είναι όσο γίνεται πιο αναλογική. Όλοι μαζί θα επωμιστούμε το βάρος γιατί όλοι μαζί πονάμε γι' αυτό που συμβαίνει στη Μυτιλήνη και τη Σάμο. Δεν θα αφήσουμε αβοήθητους τους συμπατριώτες μας εκεί».


video placeholder


«Οι Έλληνες δεν είμαστε ρατσιστές, είμαστε φιλόξενοι άνθρωποι, άρα θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να αντιμετωπίσουμε σωστα το πρόβλημα. Ωστόσο θέλω να προσθέσω ότι συμμερίζομαι τους μεγάλους προβληματισμούς που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία. Θέλω ξεκάθαρα να πω, και αυτό λέει η κυβέρνησή μας, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί απεριόριστο αριθμό μεταναστών. Ήδη παίρνονται πολύ σοβαρά μέτρα με τις οδηγίες του πρωθυπουργού και το καινούργιο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή φύλαξη των συνόρων μας και στη στεριά και στη θαλασσα. Δεύτερον, να γίνεται πολύ πιο γρήγορα η αξιολόγηση για το αν αυτοί οι άνθρωποι είναι πρόσφυγες ή μετανάστες και επομένως όσοι από αυτούς δεν είναι πρόσφυγες θα πρέπει να επαναπροωθούνται πίσω από την χώρα από την οποία ήρθαν. Επίσης θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι όσο κρατάει αυτή η διαδικασία οι άνθρωποι αυτοί θα φυλάσσονται όσο γίνεται περισσότερο σε κλειστά κέντρα, διότι θα πρέπει το ελληνικό κράτος να λειτουργήσει σωστά και αποτελεσματικά», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Επεισόδια στα Γιαννιτσά με κατοίκους προκειμένου να μην εγκατασταθούν σε ξενοδοχείο οι μετανάστες

Νέες αντιδράσεις, αντίστοιχες εκείνων των προηγούνων ημερών στα στα Βρασνά, σημειώθηκαν τη νύχτα στα Γιαννιτσά και στην ε.ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών στο ύψους των διοδίων του Στρυμονικού, καθώς ομάδες κατοίκων, επιχείρησαν να παρεμποδίσουν λεωφορεία με πρόσφυγες να φτάσουν στους προορισμούς τους, δηλαδή σε ξενοδοχεία όπου και πρόκειται να φιλοξενηθούν.

Σύμφωνα με το grtimes.gr τα δύο λεωφορεία που κατευθύνονταν σε ξενοδοχείο στην περιοχή των Γιαννιτσών, έφθασαν από παράδρομο στον προορισμό τους. Το ίδιο συνέβη και με το ένα λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες σε ξενοδοχείο των Σερρών.

Πιο έντονη ήταν η διαμαρτυρία που εκδηλώθηκε κατά τις 10:30 το βράδυ εχθές, στο 5ο χλμ Γιαννιτσών – Θεσσαλονίκης, όταν 30-40 άτομα έκλεισαν το δρόμο για να εμποδίσουν την προσέγγιση σε ξενοδοχείο, των προσφύγων που μεταφέρονταν από τα νησιά. Το θέμα επιλύθηκε καθώς τα λεωφορεία έφθασαν στον προορισμό τους , από παράδρομο. Όσοι είχαν συγκεντρωθεί σε αντίδραση για την έλευση προσφύγων και μεταναστών, διαλύθηκαν περί τις 6 το πρωί σήμερα. Δείτε το βίντεο από το logospellas.gr

video placeholder


Κάτι αντίστοιχο, μπλόκο στο δρόμο, επιχείρησε να κάνει μικρότερη ομάδα ατόμων στο ύψος των διοδίων του Στρυμονικού, αλλά και σε εκείνη την περίπτωση το ένα λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες πέρασε χωρίς πρόβλημα και έφθασε στον προορισμό του.


Κουμουτσάκος: Το τελευταίο τετράμηνο είχαμε 40.000 αφίξεις προσφύγων και μεταναστών

«Το τελευταίο τετράμηνο είχαμε περίπου 40.000 αφίξεις προσφύγων και μεταναστών», δήλωσε ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα».

Αναφορικά με το προσφυγικό και τις σχολιάζοντας τις αντιδράσεις κατοίκων στην έλευση των προσφύγων - μεταναστών, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε πως «η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών είναι καθήκον της πολιτείας... Τίποτα δεν μπορεί να επιβάλλεται στις τοπικές κοινωνίες», συμπληρώνοντας ότι «για να έχουμε την στήριξη των τοπικών κοινωνιών πρέπει να συνομιλούμε μαζί τους συνέχεια, ακατάπαυστα.»

«H ενημέρωση προκύπτει από την ανάγκη να δειχθεί από όλους μας η έγκαιρη αλληλεγγύη, στις συνοριακές περιοχές της χώρας που δέχονται το πρώτο ωστικό κύμα» και είναι από πλευράς εθνικής ασφάλειας πιο ανοικτές, συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός, τονίζοντας ότι είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε αυτές τις περιοχές.

«Το ζήτημα είναι μεγάλο και είναι εδώ για να μείνει. Γι' αυτό χρειαζόμαστε αντοχή... Κυρίως θα μετρηθούμε όλοι στο αν σε ένα ζήτημα που έχει εθνική διάσταση είμαστε όλοι μαζί. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις και όλη η κοινωνία» υπογράμμισε.

video placeholder

ΣΧΟΛΙΑ (424)

......

Μ αρεσει που γραφετε.... γραφετε, προτεινετε, ξερονησια, διαδικασιες, απελασεις... ετσι, αλλιως... Ποιος να τα κανει αυτα? Ο κουλης? Ο τσιπρας? Ποιος? Ειμαστε ο αποπατος της ευρωπης. Χρωσταμε 340 δις κ οι πολιτικοι μας ειναι ανικανοι παρτακηδες. Αυτοι που μας αξιζουν δηλαδη... Στα τεσσερα για παντα.

xn

Μητσοτάκη, σκέτη απογοήτευση. Γιατί δέν κάνετε μαζίκες απελάσεις, δέν καταλαβαίνω; Μόνο για χοτσπότ και φιλοξενίες μιλάτε. Τέτοιο προβλήμα δεν ξεχνιέται, δέν μπαίνει κάτω απ το χάλι. Οπου πάς μόνο νέαρους μουσουλμάνους βλέπεις. Ο πολίτης το συναντά ασταμάτητα, καθημερινά. Η εγκληματικότητα στην πόλη μου στο φούλ. Με φτάσατε στο σημείο να νοσταλγώ την ΧΑ που ποτε πρίν δεν την στήριξα.

Αίσχος και ντροπή

Ντροπή σου Μητσοτάκη. καταστρέφεις τη χώρα μας και θα είσαι υπόλογος Ντροπή σου.!!!! Ο Τσίπρας είναι άγιος μπροστά σου

Πικρές αλήθειες

Δεν υπάρχει πραγματική Δεξιά στην Ελλάδα, παρά μόνο μια ΝΔ δεκανίκι του συστήματος και μόνιμο απολογητή της Αριστεράς, τα κομματόσκυλα που βλέπετε την κατάντια κρύβετε το κεφάλι στην άμμο και στρουθοκαμηλίζετε. Όταν ακούς τον Μπακογιαννη με αυτά που λέει για μνημεία μισαλλοδοξίας και ρατσισμού, να συναγωνίζεται τον Καμίνη και τον Μπουτάρη, όταν βλέπεις στο κόμμα Δένδιες, Κικίλιες που βάζουνε στο ζύγι μωρά παιδιά, ή να διώχνεις τον Γεωργιάδη Κέρκυρας χρόνια αφού δημοσιοποιηθεί το σκάνδαλο, ή μετατρέπεις την Ελλάδα όλη σε hotspot δεν κάνεις για αρχηγός σε τέτοιες κρίσιμες ώρες. Άστο Κυριάκο. Πάρε όλο το σόι σου και κάνε μετεγγραφή στο ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κανείς, λυπάμαι. Οι πραγματικοί Δεξιοί κλαίμε το χάλι σας, έχετε κάνει το κόμμα χειρότερο και από τον Καραμανλή. Μαγαζάκι πολιτικών εκκολαπτόμενων γονέων και κολλητών. Χώρια που μας έχετε σαν άλλο ΣΥΡΙΖΑ, ρημάξει στους φόρους. Αν εσύ και ο Πινόκιο νομίζετε πως θα πληρώνω εγώ δημόσιους υπαλλήλους, κομματικούς στρατούς, τεμπελοκαραβαναδες, αλλοδαπούς από το 90 και μετά που παίρνουν μαύρα επιδόματα, βρωμόγυφτους κατσαπλιάδες και λαθρομετανασταριό ενώ πετσοκόβετε από τους Έλληνες, που όντως τα έχουν ανάγκη και γδέρνετε την μεσαία τάξη και τον ιδιωτικό τομέα, είστε πολύ γελασμένοι! ΑΚΟΎΣ ΚΥΡΙΑΚΟ; Κανόνισε να πάθεις ότι οι μπολσεβίκοι, έτσι και αλλιώς ίδιος έγινες.

Ρεπουμπλικάνος

Να ψήφιζες Τζήμερο αδερφέ να μην είχες κρατιστές στην εξουσία.

Μακεδονας

Η ανικανότητα του Μητσοτάκη όπως και του Τσίπρα είναι εντυπωσιακή. Μπορούν άνετα να εντοπισθούν τα σημεία αναχώρησης των σκαφών από την Τουρκία και να αναχαιτίσουν πριν φθάσουν σε κάποιο νησί. Στα διεθνή ύδατα μπορεί να επιμένει η Ελλάδα να επιστρέψει το σκάφος στην χώρα αναχώρησης αν κινδυνεύουν οι επιβαίνοντες. Όσοι καταφθάνουν στα νησιά η αίτηση ασύλου πρέπει να εξετάζεται αμέσως και να στέλνονται πίσω στις χώρες τους. Οι πρόσφυγες πολέμου απο την Συρια είναι ειδική κατηγορία και πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Μπορεί να γίνετε διευθετήσεις μεταφοράς δε κάποια άλλη αραβική χωρα όπου δεν θα κινδυνεύουν και θα είναι πιο εύκολη η ένταξη τους στην κοινωνία της φιλοξενούσης χώρας.

Eiτε με Aλέξη είτε με Koύλη στα 4 oύλoι

Mερακλoύ η Bαλεντίvη!

CX

Είναι φρικώδης η τρομοκρατία της ακροαριστεράς στην Ελλάδα. Επειδή έχει καταρρεύσει ο οικονομικός μαρξισμός ανά την υφήλιο τώρα προσπαθούν να επιβάλλουν τον κοινωνικό μαρξισμό. Βασικά τους εργαλεία: Α) Όποιος δεν είναι μαζί τους είναι φασίστας. Β) Η εκμετάλλευση του συναισθήματος. "Μα δε τους λυπάστε που πνίγονται;" Γ) Η πρόταξη της αποδοχής παράνομων μεταναστών ως λύση του δημογραφικού. "Μα δε βλέπετε που ερημώνονται χωριά μας;" Κάτι λογικό για εκείνους δεδομένου ότι δεν πιστεύουν στα έθνη. Δ) Η επί σκοπό σύγχυση διαφορετικών εννοιών όπως της φυλής και του έθνους. Κατ’ αρχάς να μας κάνουν μαθήματα ανθρωπισμού οι οπαδοί καθεστώτων που φυλάκισαν και σκότωσαν εκατομμύρια, ε λίγο βαρύ. Και τα τέσσερα επιχειρήματα έχουν απαντηθεί πολλάκις με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τις πολιτικές των πρώην ανατολικών κρατών, που υπέστησαν τα πάνδεινα από τον κομουνισμό, αλλά και των ΗΠΑ, ενός εξ ‘ορισμού πολυεθνικού κράτους. Οπότε μια από τα ίδια. Να είχαμε να λέγαμε...

spectre

Για αυτό ψηφίσαμε κρατικοδίαιτους "άριστους" για να κάνουν τη δουλεία του Τσίπρα καλύτερα από αυτόν?

M&M

Ακριβώς αυτό κάνουν. Έχουν γεμίσει τα ξενοδοχεία στην επαρχία (τετράστερα & πεντάστερα) με ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Το μόνο που κάνουν οι ΛΑΘΡΟ είναι να τρώνε , να πηδάνε και να κοιμούνται. Οι γυναίκες γεννούν σαν τις κουνέλες και δεν γνωρίζουν τίνος παιδιά είναι.

Χ

Οσο θα τους παιρνουν απο τα νησια θα ερχονται αλλοι. Μην λεμε τα ιδια και ιδια. Εφοσον η επαναπροωθηση δεν γινεται απο το σημειο που φτανουν το θεμα ειναι τελειωμενο. Οταν .. θα...θα ειναι αργα. Ελλαδα πολλων ταχυτητων και οι εχοντες κατοχυρωμενοι σε ολα τα επιπεδα. Οι υπολοιποι εχουν οτι τους αξιζει η μαλλον οτι ψηφισαν.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΣ !!!!! ΑΡΠΑΞΕΣ ΤΗ ΨΗΦΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ !!! ΠΡΟΔΙΔΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΕΙΣ !!! ΣΗΚΩ ΦΥΓΕ ΑΧΡΗΣΤΕ !!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

22195491

«Ως μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι δύο χώρες μας μοιράζονται το ίδιο όραμα, τις ίδιες αξίες και πολιτικές προσδοκίες για την ευημερία και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, σε αντιστάθμισμα της πολιτικής και των παράνομων ενεργειών εκείνων που αποσκοπούν στην αποσταθεροποίησή της», τόνισε ο υπουργός Άμυνας