Διάλεξη για τη σχέση εγκεφάλου - νου

Διάλεξη για τη σχέση εγκεφάλου - νου

Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο κτίριο του Ινστιτούτου στην οδό Ηπίτου 17Β, Πλάκα

lecture-03800_slide-022
Στο πλαίσιο του Ε' Κύκλου Διαλέξεων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, η διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, έχει ένα ιδιαίτερο θέμα όπως και έναν διακεκριμένο ομιλητή.

Ο καθηγητής Ιατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, Γιώργος Παξινός θα αναπτύξει το θέμα «Εγκέφαλος & Νους: Ποιος είναι η Μαριονέτα και ποιος ο Μαριονοπαίκτης;», παρουσιάζοντας το δικό του ταξίδι στον εγκέφαλο.

Στη συνέχεια θα δώσει απάντηση στο ερώτημα με με κοινωνικά, νομικά και θρησκευτικά επακόλουθα. «Εάν ο νους κυβερνά τον εγκέφαλο, τότε υπάρχει ελεύθερη βούληση και κατά συνέπεια, υπάρχει αξιοπρέπεια και ευθύνη. Εάν, αντιστρόφως, ο εγκέφαλος κυβερνά το νου, τότε ένα θυελλώδες πόρισμα ακολουθεί: δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση, ούτε έπαινος, ούτε μομφή, ούτε κόλαση» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας.

Η διάλεξη απευθύνεται σε κοινό και επαγγελματίες υγείας, χωρίς κόστος συμμετοχής. Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, ώρα 19.00, στο κτίριο του Ινστιτούτου στην οδό Ηπίτου 17Β, Πλάκα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης