Απεργούν γιατροί και εργαζομένοι στο σύστημα δημόσιας υγείας - Πορεία από την Μαβίλης στο υπ. Υγείας

Απεργούν γιατροί και εργαζομένοι στο σύστημα δημόσιας υγείας - Πορεία από την Μαβίλης στο υπ. Υγείας

Αντιδρούν στην εργασία ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία  - Στις 8:30 η πορεία της ΠΟΕΔΗΝ από την πλατεία Μαβίλης στο υπ. Υγείας

poedin-giannak
Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι συνδικαλιστικές ενώσεις γιατρών και λοιπών εργαζόμενων στο σύστημα δημόσιας υγείας.

Οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται - και με συγκεντρώσεις στην Αθήνα και πορεία προς το υπουργείο Υγείας - για την πολιτική της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας (ΟΕΝΓΕ) σημειώνει ότι διαμαρτύρεται για τις «ανθυγιεινές μεταρρυθμίσεις που ήρθε με φόρα να υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στο έδαφος που της έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Χαρακτηρίζει, δε, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) ως «πρόθυμο σύμμαχο της κυβέρνησης που πρωτοστατεί στην προώθηση των αντιδραστικών σχεδιασμών για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της υγείας».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) θεωρεί «αιτία πολέμου» την εργασία ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία και ζητεί μόνο προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Η ΠΟΕΔΗΝ θα πραγματοποιήσει «πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ» με αφετηρία την Πλατεία Μαβίλης, το πρωί της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, στις 8.30πμ, και κατάληξη το Υπουργείο Υγείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης