Ριχάρδος: Την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία προτείνει ο εισαγγελέας

Ριχάρδος: Την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία προτείνει ο εισαγγελέας

Η υπόθεση του τηλε-ενεχυροδανειστή είχε εμφανισθεί από τις Αρχές ως μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη δίωξη του λαθρεμπορίου και  του ξεπλύματος μαύρου χρήματος - Τελικά ο εισαγγελέας προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο να μην παραπεμφθεί για οποιαδήποτε κατηγορία και να απαλλαγεί - Η πρόταση θα εξεταστεί μέσα στις επόμενες ημέρες

rix000
Σε νέα φάση μπαίνει η πολύκροτη υπόθεση Ριχάρδου μετά την εισαγγελική πρόταση η οποία υπεβλήθη στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και αναμένεται να εξεταστεί μέσα στις επόμενες ημέρες από το δικαστικό συμβούλιο και ζητά την απαλλαγή του γνωστού τηλεοπτικού ενεχυροδανειστή.

«Με σημερινή πρότασή του, ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών πρότεινε προς το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών να μην γίνει καμία κατηγορία κατά του εντολέα μας κ. Αλεξάνδρου - Ριχάρδου Μυλωνά, τόσο για λαθρεμπορία όσο και για εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως τονίσαμε από την πρώτη μέρα που ο κ. Μυλωνάς βρέθηκε αδίκως κατηγορούμενος για μια σειρά αδικημάτων που δεν υφίσταντο, νομικά και ουσιαστικά, ήμασταν σίγουροι ότι, τελικώς, ο Νόμος θα εφαρμοσθεί και θα αποδειχθεί ότι καμία παράνομη πράξη δεν τελέστηκε. Ο κ. Μυλωνάς, ένας αυτοδημιούργητος έντιμος επιχειρηματίας, διασύρθηκε και ταλαιπωρήθηκε, επειδή κάποιοι δεν γώριζαν τα αυτονόητα. Πάντοτε, όμως, η Δικαιοσύνη αποδίδεται και οι Δικαστές στέκονται στο ύψος των περιστάσεων» τονίζει μιλώντας στο protothema.gr o δικηγόρος του κ. Πέτρος Πανταζής.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο η Ασφάλεια είχε ανακοινώσει μια μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού κατηγορώντας και τον γνωστό ενεχειροδανειστή ο οποίος μάλιστα συνελήφθη και προφυλακίστηκε, για να αποφυλακιστεί στις 13 Δεκεμβρίου. Την υπόθεση είχε σπεύσει να ανακοινώσει ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της βουλής.

Κλείσιμο
Ωστόσο, όλη η ιστορία απεδείχθη φιάσκο καθώς, σύμφωνα με έγγραφο της ΑΑΔΕ, δεν συντρέχει περίπτωση λαθρεμπορίας χρυσού, καθώς δεν προβλέπεται η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία.

unnamed
O δικηγόρος του Αλέξανδρου - Ριχάρδου Μυλωνά, Πέτρος Πανταζής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης