Υπόθεση Novartis: Συνεχίζονται οι καταθέσεις πολιτικών προσώπων στην Εισαγγελία

Υπόθεση Novartis: Συνεχίζονται οι καταθέσεις πολιτικών προσώπων στην Εισαγγελία

Ειδικότερα, προσήλθε σήμερα και κατάθεσε ως μάρτυρας ο πρώην υπουργός Εργασίας Γεώργιος Κουτρουμάνης - Στο αρχείο έχουν τεθεί οι δικογραφίες ως προς τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο

koutroumanis-708_0
Με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς συνεχίζονται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι καταθέσεις των πολιτικών προσώπων που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis.

Οι καταθέσεις με την ιδιότητα του μάρτυρα γίνονται στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας για τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας και για τις καταγγελίες περί παρεμβάσεων στο έργο των εισαγγελέων Διαφθοράς από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ειδικότερα, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη προσήλθε σήμερα και κατάθεσε ως μάρτυρας ο πρώην υπουργός Εργασίας Γεώργιος Κουτρουμάνης, ο οποίος ήταν μεταξύ των 10 πολιτικών πρόσωπα που αρχικά είχαν εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis, αλλά στην συνέχεια η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο.

Ακόμη, στο αρχείο έχουν τεθεί οι δικογραφίες ως προς τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο (ο τελευταίος διετέλεσε υπηρεσιακός Πρωθυπουργός) και ως προς τους πρώην υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά. Αντίθετα εκκρεμούν στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι δικογραφίες ως προς τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και Άδωνη Γεωργιάδη, ενώ έχει ζητηθεί και έχει δοθεί από την Βουλή η ασυλία ως προς τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Υπενθυμίζεται ότι κ. Κουτρουμάνης σε δημόσιες τοποθετήσεις του είχε κάνει λόγο για στοχοποίησή του από την προηγούμενη κυβέρνηση, όπως και για διασυρμό του χωρίς στοιχεία.

Μέσα, στο επόμενο διάστημα θα καταθέσουν ως μάρτυρες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης