Υπόθεση Novartis: Συνεχίζονται οι καταθέσεις πολιτικών προσώπων στην Εισαγγελία

koutroumanis-708_0

Ειδικότερα, προσήλθε σήμερα και κατάθεσε ως μάρτυρας ο πρώην υπουργός Εργασίας Γεώργιος Κουτρουμάνης - Στο αρχείο έχουν τεθεί οι δικογραφίες ως προς τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο

Με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς συνεχίζονται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι καταθέσεις των πολιτικών προσώπων που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis.

Οι καταθέσεις με την ιδιότητα του μάρτυρα γίνονται στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας για τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας και για τις καταγγελίες περί παρεμβάσεων στο έργο των εισαγγελέων Διαφθοράς από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ειδικότερα, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη προσήλθε σήμερα και κατάθεσε ως μάρτυρας ο πρώην υπουργός Εργασίας Γεώργιος Κουτρουμάνης, ο οποίος ήταν μεταξύ των 10 πολιτικών πρόσωπα που αρχικά είχαν εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis, αλλά στην συνέχεια η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο.

Ακόμη, στο αρχείο έχουν τεθεί οι δικογραφίες ως προς τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο (ο τελευταίος διετέλεσε υπηρεσιακός Πρωθυπουργός) και ως προς τους πρώην υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά. Αντίθετα εκκρεμούν στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι δικογραφίες ως προς τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και Άδωνη Γεωργιάδη, ενώ έχει ζητηθεί και έχει δοθεί από την Βουλή η ασυλία ως προς τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Υπενθυμίζεται ότι κ. Κουτρουμάνης σε δημόσιες τοποθετήσεις του είχε κάνει λόγο για στοχοποίησή του από την προηγούμενη κυβέρνηση, όπως και για διασυρμό του χωρίς στοιχεία.

Μέσα, στο επόμενο διάστημα θα καταθέσουν ως μάρτυρες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης