Κλειστό το κέντρο από την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για τον Πομπέο

Κλειστό το κέντρο από την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για τον Πομπέο

Αντί για την πρεσβεία των ΗΠΑ τα μέλη του ΠΑΜΕ κατευθύνθηκαν στο άγαλμα του Τρούμαν στην Βασιλέως Κωνσταντίνου

pame-sugkentrosi-ena
Στην Βασιλέως Κωνσταντίνου μπροστά στο άγαλμα του Τρούμαν βρίσκονται τα μέλη του ΠΑΜΕ που νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα αντιδρώντας στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα.

«Να δυναμώσει ο αγώνας των συνδικάτων ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή και της βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στη δολοφονική πολιτική που αιματοκυλά λαούς και προκαλεί τον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, η μετατροπή της Ελλάδας σε μια μεγάλη ΑμερικαΝΑΤΟϊκή βάση, με την “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”, όπου θα υπογραφεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, παρουσία του ίδιου του Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Αθήνα, δυναμώνει τους κινδύνους για τη χώρα μας» αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση του αναφορικά με τη σημερινή κινητοποίηση.

Παράλληλα σημειώνει: «Μετατρέπουν την Ελλάδα σε εν δυνάμει στόχο για αντίπαλα ιμπεριαλιστικά κέντρα και μια χώρα η οποία μπορεί να υποδεχτεί πυρηνικά όπλα. Οι αντιπαραθέσεις στο Αιγαίο με την αυξημένη προκλητική δραστηριότητα της τουρκικής αστικής τάξης, τα διχοτομικά σχέδια που προωθούνται εκ νέου για το Κυπριακό και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή συγκεντρώνουν νέα μαύρα σύννεφα για τους λαούς της περιοχής.

Γι' αυτό πρέπει να δυναμώσει η αντιιμπεριαλιστική δράση των συνδικάτων και των άλλων μαζικών φορέων, η πάλη ενάντια στις βάσεις και τα πυρηνικά, ενάντια συνολικά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να δυναμώσει η φιλία και η αλληλεγγύη των λαών, η προοπτική της αποδέσμευσης από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.».

DSC_3678_2
DSC_3688_2
DSC_3689_2
DSC_8801_2
DSC_8802_2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης