Ήπειρος: Αγόραζε εμπορεύματα και πλήρωνε με πλαστές επιταγές

Ήπειρος: Αγόραζε εμπορεύματα και πλήρωνε με πλαστές επιταγές

Η Ασφάλεια Πρέβεζας ξεκίνησε έρευνες και κατέληξε σε έναν 24χρονο που έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου για παρόμοιες υποθέσεις πλαστογραφίας και απάτης

astynomia_2
Τουλάχιστον δύο ιδιοκτήτριες επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και τη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας εξαπάτησε μέσα σε μόλις δυο ημέρες ένας παμπόνηρος απατεώνας, ο οποίος αγόρασε από αυτές πανάκριβα εμπορεύματα και «πλήρωσε» με πλαστές επιταγές ονομαστικής αξίας 16.520 ευρώ με φερόμενο ως εκδότη τον ίδιο!

Όταν αποδείχθηκε ότι είχε εξαπατήσει τις δυο επιχειρηματίες στις 30 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου, η Ασφάλεια Πρέβεζας ξεκίνησε έρευνες και κατέληξε σε έναν 24χρονο που έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου για παρόμοιες υποθέσεις πλαστογραφίας και απάτης. Σε βάρος του νεαρού σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ εξετάζεται αν υπάρχουν και άλλα θύματά του.

*** Μια άλλη τηλεφωνική απάτη στην Πρέβεζα εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας. Την περασμένη τρίτη, ένας άγνωστος τηλεφώνησε σε ένα φαρμακείο, προσποιήθηκε ότι είναι γνωστός των ιδιοκτητών και παρήγγειλε προϊόντα για τα οποία δήλωσε ότι κατέθεσε το αντίτιμο σε τράπεζα. Στη συνέχεια, έστειλε στο φαρμακείο τραπεζικό έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο φερόταν να κατέθεσε εκ παραδρομής στον λογαριασμό του ιδιοκτήτη μεγαλύτερο ποσό από αυτό που έπρεπε και ζήτησε να του επιστρέψουν τη διαφορά.

Το έγγραφο αποδείχθηκε πλαστό και η Ασφάλεια ξεκίνησε έρευνα, από την οποία ταυτοποιήθηκε ένας 64χρονος ως αυτός που τηλεφώνησε στο φαρμακείο και μια 34χρονη ως κάτοχος του λογαριασμού στον οποίο τα θύματα κατέθεσαν τα χρήματα της υποτιθέμενης διαφοράς. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης