Γαβράς για την ταινία «Ενήλικοι στην αίθουσα»: Έδειξα αυτούς που καταπιέζονται

Γαβράς για την ταινία «Ενήλικοι στην αίθουσα»: Έδειξα αυτούς που καταπιέζονται

«Σκέφτομαι ότι τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Ο ελληνικός λαός είπε ότι πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα. Ανέβηκε ένα άλλο κόμμα στην εξουσία. Ελπίζω αυτή η εξουσία να κάνει ό,τι πρέπει για να αλλάξει ο λαός» δήλωσε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στο OPEN

gavras_ar
Με σαφείς αιχμές για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Κώστας Γάβρας για τη νέα του ταινία «Ενήλικες στο Δωμάτιο».

«Ανέβηκε ένα άλλο κόμμα στην εξουσία. Ελπίζω αυτή η εξουσία να κάνει ό,τι πρέπει για να αλλάξει ο λαός», δήλωσε σε συνέντευξή στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«Το πρόβλημα της Αριστεράς είναι η ιδέα να βρεθούν κάποιοι νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες. Κατά τη γνώμη μου η φιλοσοφία της Αριστεράς παραμένει ίδια», τόνισε ακόμη.

Όσον αφορά στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η ταινία, δήλωσε: «Ξέρω ότι είναι πολλοί εναντίον μου. Είμαι πεπεισμένος ότι όσα λέει το φιλμ είναι πάρα πολύ κοντά στο ότι συνέβη. Και εγώ όταν διάβαζα όλες αυτές τις πληροφορίες έλεγα ότι ο Βαρουφάκης εμποδίζει να αλλάξουν τα πράγματα. Μέχρι την ημέρα που άλλαξαν τα πράγματα και τον παραμέρισαν. Τότε είπα ότι θα αλλάξει η κατάσταση, αλλά δεν άλλαξε τίποτα».

«Έκανα την επιλογή να δείξω αυτούς που καταπιέζονται» συμπλήρωσε με νόημα.

Ακόμη έθιξε το μεγάλο ζήτημα του brain drain λέγοντας χαρακτηριστικά: «η δική μου γενιά έφυγε. Ήμασταν φτωχά παιδιά που ζητούσαμε δουλειά. Τώρα φεύγουν άνθρωποι με διπλώματα. Το χειρότερο είναι ότι τον πλούτο που έχουμε τον δίνουμε σε άλλα κράτη».

«Είμαι αισιόδοξος. Χωρίς αυτή δεν μπορούμε να ζήσουμε. Σκέφτομαι ότι τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Ο ελληνικός λαός είπε ότι πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα. Ανέβηκε ένα άλλο κόμμα στην εξουσία. Ελπίζω αυτή η εξουσία να κάνει ότι πρέπει για να αλλάξει ο λαός» κατέληξε.

Πρεμιέρα της ταινίας του Κώστα Γαβρά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης