Εύβοια: Βία από αστυνομικούς καταγγέλλουν οι Κούρδοι κατασκηνωτές

Εύβοια: Βία από αστυνομικούς καταγγέλλουν οι Κούρδοι κατασκηνωτές

Οι πρόσφυγες ήρθαν σε συμπλοκή με τους αστυνομικούς όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να τους απομακρύνουν -  Τοποθέτησαν πέτρες στο δρόμο και πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία 

kurdish0
Σε 13 συλλήψεις, σε δασική περιοχή της Παραλίας Χιλιαδού του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, Τούρκων κουρδικής καταγωγής - 11 αντρών και δύο γυναικών - προχώρησε πριν από λίγα 24ωρα η Αστυνομία.

Οι συλληφθέντες αφέθηκαν, την Παρασκευή, ελεύθεροι, το ζήτημα όμως προκάλεσε έντονες αντιδράσεις καθώς υπήρξαν καταγγελίες για ξυλοδαρμό από αστυνομικούς.

Όπως καταγγέλλουν οι πρόσφυγες και η «Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν», 13 άτομα προσήχθησαν με τη βία και βασανίστηκαν. 

Οι Κούρδοι πρόσφυγες ήρθαν σε συμπλοκή με τους αστυνομικούς όταν επιχείρησαν να τους απομακρύνουν, ενώ τοποθέτησαν πέτρες στον δρόμο και πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στο σημείο.

Η Αστυνομία παρά τις διαμαρτυρίες των Τούρκων εκδρομέων χαρακτήρισε παράνομη την κατασκήνωση και ζήτησε την εκκένωση του χώρου, συναντώντας την έντονη αντίδραση και κατοίκων της περιοχής σύμφωνα με σχετική ανάρτηση.


3
5



Πηγή: eviazoom.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης