Πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές σήμερα Σάββατο - Δείτε χάρτη

Πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές σήμερα Σάββατο - Δείτε χάρτη

Πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα σε 16 περιοχές

pirkagia_kindinos
Νέο προειδοποιητικό σήμα για πυρκαγιές εξέδωσε για σήμερα, Σάββατο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, με βάση τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει, πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα σε 16 περιοχές, και συγκεκριμένα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρο, Έβρο, Σαμοθράκη, Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Κύθηρα, Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα και Ηλεία.

Σε συναγερμό βρίσκονται επίσης οι αρχές σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Θράκη, Μαγνησία, Ήπειρο, νσιά Ιονίου και Χανιά, καθώς είναι υψηλός ο κίνδυνος πρόκλησης φωτιάς.

Δείτε τον χάρτη




Κλείσιμο
Σε ετοιμότητα δηλώνουν πως παραμένουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, ενόψει της σημερινής πρόβλεψης πολύ υψηλής επικινδυνότητας. Υδροφόρα οχήματά της θα βρίσκονται και αύριο σε ετοιμότητα στο Πεδίο του Άρεως και στο Αττικό Άλσος, ενώ το Αττικό Άλσος θα παραμείνει κλειστό. Παράλληλα, η Περιφέρεια συνδράμει το Πυροσβεστικό Σώμα με τη διάθεση έξι υδροφόρων.

Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δηλώνει πως έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των περιοχών αυτών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης