Μύκονος: Πάρτυ σε βίλες και yachts για να γλιτώσουν την Εφορία

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
mykonos_party_art

Τι βρήκαν οι λιμενικές αρχές στο super yacht που εισέβαλαν έπειτα από καταγγελία ότι διοργανώνεται πριβέ πάρτυ με είσοδο 1.000 ευρώ χωρίς την παροχή αποδείξεων

Το φαινόμενο με τα πριβέ πάρτυ σε συγκεκριμένες βίλες της Μυκόνου, με είσοδο 1.000 ευρώ, χρήση ναρκωτικών και σεξουαλικά όργια είχαμε αποκαλύψει στο φύλλο της 4ης Αυγούστου, δημοσιεύοντας το περιεχόμενο της επιστολής του σωματείου καταστηματαρχών Μυκόνου προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οι καταστηματάρχες έκαναν λόγο για μεγάλο πάρτυ φοροδιαφυγής, που είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί και να αντιμετωπιστεί από τα κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που οργώνουν το νησί, κι αυτό διότι οι ελεγκτές δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στα σπίτια.

Υποστήριζαν, δε, ότι αυτές οι εκδηλώσεις στις βίλες δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό ως προς τις επιχειρήσεις τους, καθώς αποσπούν τους πελάτες τους, δεν τηρούν κανένα στοιχείο νομιμότητας, ούτε ως προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ούτε ως προς τα όρια των ντεσιμπέλ, καθώς «βαράνε» ανεξέλεγκτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες προκαλώντας ηχορρύπανση άνευ προηγουμένου, με αποτέλεσμα να ενοχλούνται σπίτια σε απόσταση χιλιομέτρων.
party_mykonos
Το αδιαχώρητο σε βίλα της Μυκόνου, όπου πραγματοποιήθηκε πριβέ πάρτυ μέχρι το ξημέρωμα με καλεσμένους διάσημους Dj
party_mykonos2

Μάλιστα, όπως είχαμε αποκαλύψει, οι τιμές εισόδου ανά άτομο ή τραπέζι ξεκινούν από 500-1.000 ευρώ και μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 10.000 ευρώ, με τους διοργανωτές να υπόσχονται «ελιξίρια» και «refreshments» στους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν μέσω PayPal δίχως να παρέχεται εναλλακτική επιλογή για ευνόητους λόγους.

Δεν είναι όμως μόνο οι βίλες που μπήκαν στο στόχαστρο των φορολογικών και αστυνομικών αρχών μετά την καταγγελία των καταστηματαρχών του νησιού. Είναι και τα super yachts, τα οποία μισθώνονται για τον ίδιο σκοπό, με τους διοργανωτές των πριβέ πάρτυ να καρπώνονται άφθονο μαύρο χρήμα από τις προσκλήσεις που πουλάνε μέσω των εφαρμογών WhatsApp ή Viber και τους συμμετέχοντες να ενημερώνονται για την τοποθεσία του σκάφους λίγες ώρες πριν.

Η νέα καταγγελία

Σύμφωνα λοιπόν με μια νέα καταγγελία που υπέβαλαν στις λιμενικές αρχές του νησιού οι καταστηματάρχες, ένα απ’ αυτά τα πάρτυ, όπως αναφέρεται στο περιεχόμενό της, ήταν να διεξαχθεί στις 4 Αυγούστου στο yacht με την ονομασία «My Aspire», το οποίο είχε δέσει στην περιοχή του Πλατύ Γιαλού. Οι πληροφορίες αυτές, όπως ανέφεραν τα μέλη του σωματείου καταστηματαρχών στη γραπτή τους καταγγελία προς το Λιμεναρχείο Μυκόνου, «περιήλθαν εις γνώσης μας από μήνυμα κινητού τηλεφώνου».
kat

Μάλιστα μαζί με την έγγραφη αναφορά ήταν επισυναπτόμενο και το περιεχόμενο του συγκεκριμένου SMS, το οποίο ανέφερε ότι η μεταφορά των εκλεκτών πελατών στη θαλαμηγό θα γινόταν με tender και πως το πάρτυ θα ξεκινούσε με κοκτέιλ και θα συνεχιζόταν με δείπνο μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια ο κόσμος θα μπορούσε να συνεχίσει τη διασκέδασή του είτε σε γνωστό κλαμπ του νησιού, είτε στον Πλατύ Γιαλό, χωρίς να διευκρινίζεται το αν θα μπορούσε να παραμείνει για περισσότερες ώρες στο πολυτελές σκάφος.
chick_mykonos
Η ιέρεια των πάρτυ

Οι λιμενικές αρχές της Μυκόνου έλαβαν σοβαρά υπόψη τους την εν λόγω καταγγελία και οι ανώτεροι αξιωματικοί έδωσαν εντολή για διερεύνησή της. Επειτα από λίγη ώρα ένα σκάφος στο οποίο επέβαιναν άνδρες του Λιμενικού ανέβηκε στο «My Aspire» και πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο. Ωστόσο οι διοργανωτές του event δικαιολογήθηκαν λέγοντας πως πρόκειται για ένα πάρτυ αρραβώνων και έτσι οι λιμενικοί αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν άπραγοι, δεδομένου ότι δεν είχαν κάποιο άλλο στοιχείο στη διάθεσή τους που να αποδεικνύει ότι υπήρχε συναλλαγή μαύρου χρήματος.

Ωστόσο οι έρευνες των Αρχών δεν τελειώνουν εδώ, καθώς κάθε μέρα σχεδόν προκύπτουν και νέα στοιχεία που αφορούν στη διεξαγωγή παράνομων πάρτυ σε υπερπολυτελείς θαλαμηγούς, οι οποίες βρίσκονται αγκυροβολημένες σε απάνεμους κόλπους περιμετρικά του νησιού. Μάλιστα πολλά απ’ αυτά τα πάρτυ διαφημίζονται ανοιχτά μέσα από τους προσωπικούς λογαριασμούς διαφόρων ατόμων στο Instagram, κυρίως από το εξωτερικό, που καταφτάνουν στη Μύκονο γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό.
Πανέμορφες γυναίκες δυτικής και ανατολικής προέλευσης προμοτάρουν τα events μέσα από τις φωτογραφίες και τα stories που ανεβάζουν σχεδόν καθημερινά, πλάθοντας το ιδανικό σκηνικό για όσους επιζητούν ξέφρενη διασκέδαση σε ονειρεμένους χώρους και ειδυλλιακές τοποθεσίες, είτε εντός των πολυτελών θαλαμηγών, είτε μέσα σε βίλες των 1.000 και πλέον τετραγωνικών.
yacht_mykonos
H θαλαμηγός στον Πλατύ Γιαλό όπου πραγματοποιήθηκε η έφοδος των Αρχών έπειτα από την καταγγελία του σωματείου καταστηματαρχών Μυκόνου. Οι διοργανωτές δικαιολογήθηκαν πως πρόκειται για πάρτυ αρραβώνων και έτσι οι λιμενικοί αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν
yacht_mykonos2

Ο Λιβανέζος

Οι φορολογικές και αστυνομικές αρχές εξετάζουν πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους για τη δράση ενός Λιβανέζου που μένει μόνιμα στα νότια προάστια της Αθήνας. Ο συγκεκριμένος Λιβανέζος διαθέτει τρεις μοναδικές ιδιοκτησίες οι οποίες διαφημίζονται στο Instagram ως τόποι διεξαγωγής μυσταγωγικών τελετών και ξέφρενων πάρτυ με τη συμμετοχή διάσημων Dj απ’ όλο το κόσμο.

Οι συγκεκριμένες βίλες, όπως αναφέρεται στον σχετικό λογαριασμό στο Instagram, προσφέρονται για τέτοιου είδους events, όπως μαρτυρά και το σχετικό φωτογραφικό υλικό που έχει ανεβάσει ο ιδιοκτήτης τους και οι Αρχές τώρα καλούνται να ερευνήσουν εις βάθος αν για όλες αυτές τις εκδηλώσεις υπάρχουν ή όχι τα ανάλογα φορολογικά παραστατικά.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα μέλη του σωματείου των καταστηματαρχών Μυκόνου στις καταγγελίες τους προς τις αρμόδιες αρχές, οι βίλες όπου διεξάγονται τα πριβέ πάρτι φυλάσσονται από security με σαφείς οδηγίες να μην πλησιάζει όποιος δεν φοράει το ειδικό βραχιολάκι που πιστοποιεί ότι έχει πληρώσει για την είσοδό του εισιτήριο που, όπως προαναφέραμε, ξεκινάει από τα 1.000 ευρώ και αυξάνεται ανάλογα με τις έξτρα παροχές που αγοράζει ο πελάτης και που περιλαμβάνονται στα πακέτα που πωλούνται στο Διαδίκτυο.

Μάλιστα, όπως είχαμε αποκαλύψει πριν από τρεις βδομάδες, συμπληρώνοντας τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή μας σε ένα απ’ αυτά τα events, μας ζήτησαν να πληρώσουμε -ούτε λίγο ούτε πολύ- 2.375 δολάρια το άτομο μέσω PayPal.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης