Φωτιά στην Εύβοια: «Δυναμική πυρόσβεση» το νυχτερινό σχέδιο δράσης της Πυροσβεστικής

Φωτιά στην Εύβοια: «Δυναμική πυρόσβεση» το νυχτερινό σχέδιο δράσης της Πυροσβεστικής

Οι πυροσβέστες επιχειρούν να περιορίσουν τα μέτωπα και με την βοήθεια των εναέριων μέσων με το πρώτο φως της ημέρας, να «πιάσουν» την φωτιά

evoia-pyrosvestiki-sxedio
Η μάχη με τις φλόγες που δίνουν όλη τη νύχτα στην φωτιά στην Εύβοια οι πυροσβέστες είναι άνιση, καθώς πρόκειται για μια φωτιά με περίμετρο - γίγας στα 11,5 χιλιόμετρα, που καίει ανεξέλεγκτα για 24 ώρες ένα παρθένο δάσος, ενώ απείλησε τέσσερα χωριά και την πόλη των Ψαχνών.

Σύμμαχος όμως των πυροσβεστών τις δύσκολες ώρες της νύχτας φαίνεται πως είναι οι άνεμοι, που έχουν κοπάσει και αυτό επιτρέπει στους πυροσβέστες να θέσουν σε εφαρμογή το νυχτερινό σχέδιο δράσης για «δυναμική πυρόσβεση».

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό και βάσει μοντέλων προσομοίωσης, η Πυροσβεστική εκπονεί πλάνο για την αποδυνάμωση της μεγάλης φωτιάς.

Χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό, που λαμβάνει υπόψη δεδομένα όπως η ένταση των ανέμων και το ανάγλυφο του εδάφους, οι Αρχές έχουν από νωρίς εκπονήσει προσομοίωση με τις πιθανές διαδρομές που θα ακολουθούσε η φωτιά μετά την δύση του ηλίου.

Έτσι, οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούν «δυναμική πυρόσβεση» ώστε να περιοριστούν τα τρία κύρια μέτωπα που παραμένουν σε εξέλιξη. Όπως φαίνεται μάλιστα από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το σχέδιο αποδίδει και πλέον αναμένεται με μεγάλη αγωνία το πρώτο φως της ημέρας που θα επιτρέψει στα πυροσβεστικά αεροσκάφη να ριχτούν στη μάχη και να «πιάσουν» τη φωτιά, πριν ενισχυθούν εκ νέου οι άνεμοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης