Χίος: Η βαλίτσα έκρυβε έναν... παράτυπο μετανάστη

Xios-valitsa

Νεαρός Σύρος είχε κρύψει στο εσωτερικό της βαλίτσας έναν Ιρανό μετανάστη και επιχείρησε να τον επιβιβάσει στο πλοίο το Σάββατο κάτω από τη μύτη των αρχών του νησιού

Μόνο ρούχα και προσωπικά αντικείμενα δεν περιείχε η αποσκευή ενός νεαρού Σύρου που υποβλήθηκε σε έλεγχο λίγο πριν επιβιβαστεί στο πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Χίου με προορισμό τον Πειραιά. Όταν την άνοιξαν οι άνδρες της Ασφαλείας του Λιμεναρχείου, αντίκρισαν έκπληκτοι ένα... ανθρώπινο σώμα!

Ο 22χρονος Σύρος είχε κρύψει στο εσωτερικό της βαλίτσας έναν Ιρανό παράτυπο μετανάστη και επιχείρησε να τον επιβιβάσει στο πλοίο το Σάββατο κάτω από τη μύτη των αρχών του νησιού, ωστόσο η δυσκολία με την οποία μετέφερε την αποσκευή κατά την διάρκεια της επιβίβασης κίνησε υποψίες με αποτέλεσμα να γίνει ο έλεγχος που αποκάλυψε το μυστικό του!

Οι άνδρες του Λιμενικού συνέλαβαν τόσο τον Σύρο μεταφορέα όσο και τον Ιρανό μεταφερόμενο και τους οδήγησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χίου με κατηγορίες για παράνομη διακίνηση μη νόμιμου αλλοδαπού και παράνομη παραμονή στη χώρα αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

ΒΚ (Καρδαμύλα, Χίος)

Θα πρέπει να υπάρξουν χώροι με xray scanner (σαν το αεροδρόμιο) για τον προβλεπόμενο έλεγχο .Φυσικά σε σημεία πριν μπουν στο λιμάνι και που θα αποτρέπουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση (οχημάτων αλλά και πεζών επιβατών) όπου εκεί θα γίνονται οι προβλεπόμενοι σχετικοί έλεγχοι σε όλους τους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Όλα αυτά προβλέπονται από τον διεθνή κώδικα (ISPS Code - διεθνής κώδικας για την ασφάλεια πλοίων και των λιμενικών εγκαταστάσεων) για κάθε μεγάλο λιμάνι με πολυ επιβατικό κοινό και για διάφορους προορισμούς. Από το 2004 υπάρχει σχέδιο το οποίο προβλέπει (ανάλογα το επίπεδο ασφαλείας που βρίσκεται το συγκεκριμένο λιμάνι) την συμμόρφωση του Main (Security) Plan του λιμανιού Πειραιά με τον ISPS κώδικα. Το πλάνο αυτό επιμελείται από τον ΟΛΠ και τις Λινενικες αρχές (ΥΑΛΕ - Υπάλληλος Ασφαλείας Λινενικες Εγκατάστασης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας). Εκεί προβλέποντε τα πάντα σε κάθε κατάσταση κινδύνου! Όταν ήρθαν οι Κινέζοι το αναβάθμισαν σε μεγάλο βαθμό ασφαλείας και το έδωσαν έτοιμο στον ΟΛΠ το οποίο δεν το δέχτηκε τελικά και τα σπάσανε που λένε... Τώρα που τρομοκρατία, ισλάμ και λαθρο καραδοκούν... Βγάλτε την άκρη μόνοι σας και κάντε το σταυρό σας όταν μπαίνετε σε καράβι!

Ποιος κιαρατάς άνοιξε τα σύνορα το 1992

Μέχρι χτες ήταν πρόσφυγας.

Μανώλης..

Ήταν κλειστά τα σύνορα στη Χίο;

Πολιτικά ορθός

Έτσι ακριβώς, «παρατυπος μετανάστης» ήταν, αν αγνοήσουμε ορισμένες «γραφειοκρατικές τυπικότητες» όπως το ότι επιχείρησε να μπει παράνομα στη χώρα, αυτός ο άνθρωπος είναι έτοιμος να λάβει την ελληνική ιθαγένεια και να συναποφασίζει με εμάς για το μέλλον του τόπου!

ΑΛΗΘΕΙΑ;

ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ;;;;; ΟΣΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ. ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΜΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ.

Άμεση απέλαση

και στους δύο τώρα. Κι αν δεν έχουν που να πάνε, στη Γερμανίδα καπετάνισσα....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης