Εθνικές Εκλογές 2019: Εκλογικός μαραθώνιος στα κανάλια

Εθνικές Εκλογές 2019: Εκλογικός μαραθώνιος στα κανάλια

Με κοινό exit poll το οποίο θα μεταδοθεί στις 7 το απόγευμα της Κυριακής και πλήθος ενημερωτικών εκπομπών ζεσταίνονται οι τηλεοπτικές μηχανές

ekloges_kanalia
Πανέτοιμος δηλώνει ο ενημερωτικός μηχανισμός όλων των καναλιών για την κάλυψη της εκλογικής διαδικασίας. Από νωρίς το πρωί ως πολύ αργά το βράδυ όλοι οι σταθμοί θα μεταδίδουν όλες τις πληροφορίες από την εξέλιξη της διαδικασίας των εθνικών εκλογών ενώ μετά το κλείσιμο της κάλπης και της ανακοίνωσης του Exit poll, το οποίο θα είναι κοινό για όλους τους σταθμούς, θα ακολουθήσει η ροή των αποτελεσμάτων αλλά και ο σχολιασμός τους.

Αναλυτικά, λοιπόν ο χάρτης της τηλεοπτικής κάλυψης των Εθνικών εκλογών διαμορφώνεται ως εξής:
Στον Alpha η αυλαία του εκλογικού μαραθωνίου ανοίγει στις 08:00 με την Ράνια Τζίμα και τον Σπύρο Λάμπρου, οι οποίοι θα μεταφέρουν το κλίμα της εκλογικής διαδικασίας, δίνοντας παράλληλα χρηστικές πληροφορίες. Στις 10:00, τη σκυτάλη της ενημέρωσης παραλαμβάνει ο Νίκος Μάνεσης, για να καταγράψει τον παλμό των εκλογών, με τον δικό του εναλλακτικό τρόπο.
Στις 13:00, το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων θα εστιάσει στην πολιτική επικαιρότητα της ημέρας, στις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών και υποψηφίων, αλλά θα ενημερώσει και για τα σημαντικότερα γεγονότα της ειδησεογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στις 13:50, ακολουθεί η εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται!», με τη Ναταλία Γερμανού, που με ειδικές συνδέσεις θα μεταφέρει την εικόνα της ημέρας, μέσα από το δικό της πρίσμα.

Κλείσιμο
Ο Αντώνης Σρόιτερ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δίνοντας όλες τις πληροφορίες για το πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό. Στις 19:00, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του exit poll. Σε ζωντανή σύνδεση, ο Νίκος Μάνεσης θα καταγράφει τον παλμό της βραδιάς. Κατά τη διάρκεια του εκλογικού μαραθωνίου, ο Αντώνης Σρόιτερ και οι δημοσιογράφοι του Alpha θα παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της κάλπης, τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών της βραδιάς. Επίσης, μέσα από συνεχείς συνδέσεις με τα κέντρα αποφάσεων, θα φέρουν στο προσκήνιο τις επόμενες κινήσεις των κομμάτων.

Ανήμερα των Εθνικών Εκλογών, ο ΑΝΤ1 από τις 06:00 το πρωί έως τις 02:00 τα ξημερώματα θα βρίσκεται σε συνεχή ροή καλύπτοντας την εκλογική διαδικασία. Ο Γιώργος Παπαδάκης θα βρίσκεται στο στούντιο από τις 06:00 το πρωί και θα μεταδώσει την έναρξη της εκλογικής αναμέτρησης με ανταποκρίσεις από όλη την Ελλάδα μεταφέροντας ζωντανά το κλίμα, μεταξύ άλλων και από τα εκλογικά κέντρα όπου θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Στις 10:00 ο Γιώργος Παπαδάκης δίνει την σκυτάλη στον Νίκο Ρογκάκο και τον Παναγιώτη Στάθη οι οποίοι θα συνεχίσουν να καταγράφουν, να μεταδίδουν και να αναλύουν την επικαιρότητα με ζωντανές συνδέσεις και ρεπορτάζ. Στις 12:00 και για δύο ολόκληρες ώρες η Μαρία Σαράφογλου θα συνεχίσει να μεταδίδει τον παλμό των εκλογών αλλά και τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1. Στις 18:00 ο εκλογικός μαραθώνιος κορυφώνεται και αρχίζει η μεγάλη εκλογική βραδιά στον ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ζωντανές συνδέσεις με τα στρατηγεία των κομμάτων, οι πρώτες δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών και όλες οι αντιδράσεις σε απευθείας μετάδοση. Στις 19:00 στο ειδικά διαμορφωμένο εκλογικό στούντιο του σταθμού θα βρίσκεται ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marc, Θωμάς Γεράκης, για την πρώτη εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Στον ΣΚΑΪ στις 6.00 άρχισε τον εκλογικό μαραθώνιο ο Γιώργος Αυτιάς. Ακολουθούν στις 9.00 οι Δημήτρης Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου, στις 11.00 οι Τάκης Χατζής και Δημήτρης Καμπουράκης και στις 13.00 οι Χρήστος Κούτρας και Γιάννης Ντσούνος. Στις 14.00, το δελτίο ειδήσεων με την Εύα Αντωνοπούλου θα κάνει τον πρώτο συνοπτικό απολογισμό των σημαντικών ειδήσεων μέχρι εκείνη την ώρα.

Στις 18:00, ξεκινά στον ΣΚΑΪ η μεγάλη εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη.
Μαζί της ο διευθυντής της “Καθημερινής” Αλέξης Παπαχελάς αλλά και η ομάδα των σχολιαστών του καναλιού. Στις 19:00 ακριβώς, η παρουσίαση του EXIT POLL. Mαζί με τη Σία Κοσιώνη, ο Γιώργος Αράπογλου και η PULSE RC.

Στο Star ο εκλογικός μαραθώνιος αρχίζει από τις 18:00. Η Μάρα Ζαχαρέα θα συντονίσει τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το στούντιο του Star. Μαζί της, στο σχολιασμό της εκλογικής βραδιάς, η Κάτια Μακρή, με καλεσμένους δημοσιογράφους του πολιτικού ρεπορτάζ και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων. Με το κλείσιμο της κάλπης, στις 19:00 ακριβώς, ο Δημήτρης Μαύρος θα παρουσιάσει και θα αναλύσει το πανελλαδικό EXIT POLL, της MRB.
Στο OPEN η εκλογική διαδικασία θα μεταδίδεται από τις 5.30 το πρωί μέχρι τη λήξη του εκλογικού μαραθωνίου στις 5.30 το επόμενο πρωί, με ρεπορτάζ, αναλύσεις και απευθείας συνδέσεις. Στις 05.30 ξεκινά η Φαίη Μαυραγάνη, στις 10.00 η Αμαλία Κάτζου και ο Βαγγέλης Γιακουμής, στις 12.00 τη σκυτάλη παίρνουν ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και ο Γιάννης Σαραντάκος και θα ακολουθήσει στις 14.00 δελτίο Ειδήσεων με τη Στέλλα Γκαντώνα. Ο εκλογικός μαραθώνιος του ΟΡΕΝ με την Έλλη Στάη αρχίζει στις 17.30. Στο στούντιο θα βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος της Alco, Κώστας Παναγόπουλος, για την παρουσίαση και ανάλυση του exit poll στις 19.00.

Τον εκλογικό μαραθώνιο της ΕΡΤ1 άνοιξαν στις 7.00 ο Γιάννης Σκάλκος και η Ευρυδίκη Χάντζιου, τους οποίους διαδέχεται στις 10.00 έως τις 12.00 ο Τάκης Σαράντης και στη 1.00 η Ντένια Σαρακίνη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ενημερωτικής ζώνης θα υπάρχει συνεχής ροή με επιτόπιες καλύψεις της ψηφοφορίας, των δηλώσεων και των μηνυμάτων των πολιτικών αρχηγών και υποψηφίων. Με το δίκτυο τοπικών ανταποκριτών η ΕΡΤ1 θα καταγράφει την εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα, μέσω απευθείας συνδέσεων με όλη την Περιφέρεια, ενώ οι ανταποκριτές της ΕΡΤ σε όλο τον κόσμο θα μεταφέρουν τον αντίκτυπο των ελληνικών εκλογών σε Ευρώπη και Αμερική. Στις 17:30 ξεκινά η βραδιά του εκλογικού μαραθωνίου με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου, που θα διαρκέσει μέχρι τις 2 το πρωί της Δευτέρας.

Στο στούντιο, ο εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Γεράσιμος Μοσχονάς, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, και προσωπικότητες της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, σχολιάζουν τα αποτελέσματα και τα μηνύματα της κάλπης για την επόμενη μέρα.
Στις 19:00 ακριβώς η ΕΡΤ1 θα παρουσιάσει το exit poll, ενώ λίγο μετά τις 20:00 ο Ηλίας Νικολακόπουλος θα δώσει την εκτίμησή του βάσει πραγματικών αποτελεσμάτων. Αμέσως μετά το τέλος της εκλογικής βραδιάς και μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας, η Αλεξάνδρα Δουβαρά και ο Θάνος Σιαφάκας συνεχίζουν τη ροή των αποτελεσμάτων για την τελική καταμέτρηση των ψήφων σε όλα τα εκλογικά τμήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης