Στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Ν.Υόρκη η πρώτη λειτουργία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου

4833342

Πλήθος ομογενών στην πρώτη Θεία Λειτουργία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

Την πρώτη του Θεία Λειτουργία πραγματοποίησε την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Νέα Υόρκη. Μετά την λαμπρή τελετή ενθρόνισης ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, παρουσία πλήθους πιστών από την ομογένεια, του υπουργού Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλου και του γ.γ.Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας Γιώργου Καλαντζή πραγματοποίησε την πρώτη του θεία Λειτουργία στην Αμερική.

Στην λειτουργία την ημέρα της γιορτής των Αγιών Πάντων συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος και οι Ιεράρχες της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αμερικής ενώ παρέστη και πρώην Αμερικής Δημήτριος. Ιδιαίτερη συγκίνηση μετέδωσε η χορωδία που έδωσε το δικό της τόνο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος μεταξύ άλλων τόνισε: Σήμερα ανοίγει, έτσι, πάλι ένας λειτουργικός κύκλος της Εκκλησίας μας, κατά τον οποίο θα προσπαθήσουμε να ζήσουμε τη μαρτυρία όλων των Αγίων της Εκκλησίας μας, ως συμπαρεκτεινόμενης στους ακατάπαυτους αιώνες Πεντηκοστής, και να ευθυγραμμίσουμε την πίστη μας με εκείνη των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων Μαρτύρων, ανδρών και γυναικών. Να σημειώσω ότι η πίστη μας δεν είναι μια ατομική υπόθεση, είναι η κοινή βιωτή, είναι η μαρτυρία των Αγίων μας, όπως ομολογούμε στο Σύμβολο της Πίστης μας: «Εἰς Μίαν, Ἁγίαν, Καθολικὴν καὶ Ἀποστολικὴν Ἐκκλησίαν».

ΣΧΟΛΙΑ

θεσπρωτος

Ελπιδοφορος !!!! θα μοιραζει ελπιδες στο ποιμνιο , για παχυνση . Και αερα κοπανηστο ....!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

moria-arxeio

«Ριζοσπαστικοποίηση προσφύγων σε hotspot» ελληνικού νησιού και «παρείσφρηση επιστρεφόντων αλλοδαπών τρομοκρατών» σε μεταναστευτικές ροές είναι τα δύο βασικά σενάρια της ειδικής άσκησης ετοιμότητας

naxos

Είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται τόσο παλαιά πολιτισμική δραστηριότητα στο Κεντρικό Αιγαίο, κατά τη Μέση Πλειστόκαινο περίοδο - Νέα δεδομένα δείχνουν πως το Αιγαίο ήταν προσβάσιμο στους αρχαϊκούς και πιο σύγχρονους ανθρώπους δεκάδες χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από ό,τι θεωρείτο προηγουμένως

6