«Λερναία Ύδρα» οι χασισοφυτείες στη νότια Πελοπόννησο

«Λερναία Ύδρα» οι χασισοφυτείες στη νότια Πελοπόννησο

Καθημερινά εντοπίζονται χασισοφυτείες σε περιοχές της νότιας Πελοποννήσου, κυρίως στη Μεσσηνία και στα σύνορα με Αρκαδία – Συνελήφθη καλλιεργητής

messinia_xasis
Σαν... μανιτάρι ξεφυτρώνουν οι χασισοφυτείες σε περιοχές της νότιας Πελοποννήσου και κυρίως στη Μεσσηνία και στα σύνορά της με την Αρκαδία, όπου εντοπίζονται καθημερινά «γεωργικές» δραστηριότητες σε μεγάλες εκτάσεις. Όμως, μόνο σε μια περίπτωση συνελήφθη ο καλλιεργητής, που μάλιστα ήταν ηλικιωμένος!

Τα 1.701 χασισόδεντρα ύψους ενός μέτρου που εντοπίστηκαν από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. σε εκχερσωμένους και κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους στην Μεσσηνίας, ανήκαν σε δυο φυτείες. Στη μία, σε αγροτοδασική περιοχή «του Μανούσου το γεφύρι» στη Χώρα της Δυτικής Μάνης καλλιεργούνταν 1.665 δενδρύλλια και στην άλλη σε αγροτοδασική έκταση του Δήμου Πύλου- Νέστορος 36. Όλα ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με τον αρδευτικό και καλλιεργητικό εξοπλισμό που εξετάζονται για αποτυπώματα και γενετικό υλικό, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας για τον εντοπισμό των καλλιεργητών.

*** Σε άλλη οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών από υπηρεσίες της Μεσσηνίας, εντοπίστηκε σε αγροτοδασική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Τριφυλίας ένας εκχερσωμένος και κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος στον οποίο καλλιεργούνταν άλλα 18 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 1,50 μέτρου. Όπως προέκυψε, τα καλλιεργούσε ένας 71χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

*** Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα των αστυνομικών για τον εντοπισμό αυτών που καλλιεργούσαν ένα φυτώριο με συνολικά 307 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 40 εκατοστών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα σε δασική περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης στην Αρκαδία. Τα χασισόδεντρα κατασχέθηκαν μαζί με διάφορα αντικείμενα για την καλλιέργεια, τα οποία εξετάζονται για ίχνη των δραστών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης