Θεσσαλονίκη: Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη πήραν Σακκάς και Δημητράκης

Θεσσαλονίκη: Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη πήραν Σακκάς και Δημητράκης

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα – Παράλληλα, συνελήφθη μια 39χρονη που διώκεται για απλή συνέργεια - «Η Αστυνομία λειτουργεί με σχέδιο, μέθοδο και αποτελεσματικότητα» δηλώνει η Όλγα Γεροβασίλη

sakkas_dimitrakis
Για την Τρίτη, 18 Ιουνίου, έλαβαν προθεσμία από τον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης να απολογηθούν οι τρεις συλληφθέντες για την κινηματογραφική ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής ανεφοδιασμού ΑΤΜ στο ΑΧΕΠΑ.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας πλημμελειοδικών, μελετώντας τη δικογραφία, απήγγειλε εις βάρος τους ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα.

Όπως έγινε γνωστό, οι Κώστας Σακκάς και Γιάννης Δημητράκης, που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές, διώκονται για ληστεία από κοινού με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ η 39χρονη διώκεται για απλή συνέργεια στην κακουργηματική αυτή πράξη. Με βάση τη δικογραφία, η γυναίκα φέρεται ότι κατόπτευε την περιοχή και να ενημέρωνε τους δυο συγκατηγορούμενούς της, φυσικούς δράστες της ληστείας, για την άφιξη της χρηματαποστολής.

Επιπλέον, κατηγορούνται για τα πλημμελήματα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού, επειδή το όχημα με το οποίο σκόπευαν να διαφύγουν έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, της παράνομης οπλοφορίας και της κατοχής μικροποσοτήτων ναρκωτικών, που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς κατά τις κατ' οίκον έρευνες που ακολούθησαν τις συλλήψεις.

Μέχρι να απολογηθούν παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.

Γεροβασίλη: Η Αστυνομία λειτουργεί με σχέδιο, μέθοδο και αποτελεσματικότητα

Αποστομωτική απάντηση στα περί ανοχής της κυβέρνησης στην εγκληματικότητα χαρακτηρίζει τις τρεις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την κυρία Γεροβασίλη, οι ενέργειες της Αστυνομίας έγιναν «με σχέδιο, μέθοδο και αποτελεσματικότητα», ενώ «η επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με άψογο τρόπο, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο διακινδύνευσης ανθρώπινης ζωής ή σωματικής ακεραιότητας, αφού πραγματοποιήθηκε σε χώρο νοσοκομείου όπου υπήρχε μεγάλος αριθμός πολιτών».

«Οι πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς. Ας μην ακούν όσους εργαλειοποιούν το φόβο και την ανασφάλεια. Η Ελληνική Αστυνομία κάνει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τη δουλειά της», κατέληξε.

Αναλυτικά, η κυρία Γεροβασίλη δήλωσε:

Η επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας με την αυτόφωρη σύλληψη τριών δραστών που διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, αποδεικνύει περίτρανα ότι η Αστυνομία λειτουργεί με σχέδιο, μέθοδο και αποτελεσματικότητα.

Η επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με άψογο τρόπο, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο διακινδύνευσης ανθρώπινης ζωής ή σωματικής ακεραιότητας, αφού πραγματοποιήθηκε σε χώρο νοσοκομείου όπου υπήρχε μεγάλος αριθμός πολιτών.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της επιχείρησης αποτελεί αποστομωτική απάντηση σε όσους διαδίδουν τους γνωστούς μύθους περί ανοχής.

Οι πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς. Ας μην ακούν όσους εργαλειοποιούν το φόβο και την ανασφάλεια. Η Ελληνική Αστυνομία κάνει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τη δουλειά της.








sill
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης