Θεσπρωτία: Από το τηλέφωνο εξαπάτησαν ζαχαροπλάστη

Θεσπρωτία: Από το τηλέφωνο εξαπάτησαν ζαχαροπλάστη

Του έστειλαν πλαστή απόδειξη πως είχαν καταθέσει περισσότερα χρήματα από τον λογαριασμό κι εκείνος πείστηκε να τους καταθέσει τη διαφορά

pastry-shop-file
Δεν έχουν τέλος οι απάτες σε βάρος επιχειρηματιών από επιτήδειους που χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να τους πείσουν ότι είναι... πελάτες τους που πλήρωσαν «κατά λάθος» μεγαλύτερο ποσό από αυτό που έπρεπε και τους ζητούν πίσω τη διαφορά! Τελευταίο θύμα ήταν ο ιδιοκτήτης ενός ζαχαροπλαστείου σε περιοχή της Θεσπρωτίας.

Οι άγνωστοι προς το παρόν απατεώνες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το κατάστημα του θύματος και έκαναν παραγγελία για διάφορα προϊόντα. Όμως, στη συνέχεια, του έστειλαν μέσω viber ένα αντίγραφο τραπεζικής συναλλαγής για την εκ παραδρομής κατάθεση στον λογαριασμό του ποσού μεγαλύτερου από αυτό που είχαν συμφωνήσει.

Ο άτυχος ζαχαροπλάστης πίστεψε ότι το έγγραφο ήταν γνήσιο και κατέθεσε το ποσό της διαφοράς σε τραπεζικό λογαριασμό που του έδωσαν οι δράστες. Όταν αντιλήφθηκε ότι τον είχαν εξαπατήσει, ήταν αργά και κατήγγειλε την εξαπάτησή του στις αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής του, που διενεργούν προανάκριση.

*** «Γάτα» αποδείχθηκε μια ηλικιωμένη, την πόρτα του σπιτιού της οποίας στο Αγρίνιο χτύπησε ένας 43χρονος το βράδυ της Κυριακής και της συστήθηκε ως συνάδελφος της κόρης της. Η ηλικιωμένη κατάλαβε ότι είχε σκοπό να μπει στο σπίτι για να κλέψει τις οικονομίες της και ειδοποίησε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα ο επίδοξος δράστης να συλληφθεί από άνδρες της Ασφαλείας και να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, που του άσκησε δίωξη για απόπειρα απάτης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης