Δράμα: «Χάρισε» 6.000 ευρώ και 25 χρυσές λίρες στους απατεώνες

euros-many-hand

Οι Αρχές ταυτοποίησαν ένα από τα μέλη της σπείρας των απατεώνων που τρομοκρατούν ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους προκάλεσαν τροχαίο

Τα στοιχεία ενός από τα μέλη της σπείρας των απατεώνων που τρομοκρατούν ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους προκάλεσαν τροχαίο, εξασφάλισαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και πιστεύουν ότι θα εξαρθρώσουν πλήρως το κύκλωμα, που άρπαξε μεγάλο ποσό και χρυσές λίρες από μια γυναίκα στην πόλη της Δράμας.

Στις 21 Μαΐου, οι απατεώνες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με έξι ηλικιωμένες, παριστάνοντας τους γιατρούς ή τους αστυνομικούς και του ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να αποφύγουν τα παιδιά τους την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη. Στις πέντε περιπτώσεις, τα υποψήφια θύματα αντιλήφθηκαν ότι είχαν να κάνουν με απατεώνες και έκλεισαν το τηλέφωνο.

Όμως, μια 64χρονη πείστηκε από όσα της είπαν και προθυμοποιήθηκε να τους δώσει όλες τις οικονομίες της, ύψους 6.000 ευρώ, πιστεύοντας ότι έτσι θα σώσει την κόρη της! Οι δράστες της είπαν ότι τα χρήματα δεν ήταν αρκετά και η εύπιστη γυναίκα προσφέρθηκε να... συμπληρώσει το ποσό δίνοντάς τους και... 25 χρυσές λίρες! Μάλιστα, τα έβαλε όλα σε μια σακούλα και την κρέμασε έξω από το σπίτι της, απ' όπου την παρέλαβε ένα μέλος της σπείρας.

Μετά από έρευνες των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκε ένας 48χρονος αλλοδαπός ο οποίος ήταν ο «εισπράκτορας» του κυκλώματος. Η έρευνα συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν ακόμη δύο άγνωστοι μέχρι στιγμής συνεργοί του, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα που προσποιήθηκε την κόρη της 64χρονης στο τηλέφωνο. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Καρλομάγος

Μην αφήνετε χρήματα στους ηλικιωμένους. Αν δεν ξεχάσουν που τα έχουν θάψει, θα βρεθεί κάποιος καλοθελητής να τους ξελαφρώσει.

Αντισύριζας

Δώσε 13η σύνταξη επιδόματα και μερίσματα στους γέρους νάχουν λίρες και μετρητό στο στρώμα...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gen-krat-nik_main01

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν είναι συμβατά με την εικόνα του ιού Έμπολα αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας - Η 17χρονη εξέπνευσε από σηψαμικό σοκ, τα αίτια του οποίου διερευνώνται - Η άτυχη κοπέλα είχε διακομισθεί από τη Νάξο ως ύποπτο περιστατικό του ιού, επειδή είχε ταξιδεύσει στην Αφρική - Εξετάζεται το ενδεχόμενο μηνιγγίτιδας

tsi98

Η επιτροπή συνεδρίασε και εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για τη μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων του υπουργείου Δικαιοσύνης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ ζήτησε άμεσα συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας προκειμένου να παρουσιάσει τα ζητήματα που αφορούν στον δικηγορικό κλάδο