Δράμα: «Χάρισε» 6.000 ευρώ και 25 χρυσές λίρες στους απατεώνες

Δράμα: «Χάρισε» 6.000 ευρώ και 25 χρυσές λίρες στους απατεώνες

Οι Αρχές ταυτοποίησαν ένα από τα μέλη της σπείρας των απατεώνων που τρομοκρατούν ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους προκάλεσαν τροχαίο

euros-many-hand
Τα στοιχεία ενός από τα μέλη της σπείρας των απατεώνων που τρομοκρατούν ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους προκάλεσαν τροχαίο, εξασφάλισαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και πιστεύουν ότι θα εξαρθρώσουν πλήρως το κύκλωμα, που άρπαξε μεγάλο ποσό και χρυσές λίρες από μια γυναίκα στην πόλη της Δράμας.

Στις 21 Μαΐου, οι απατεώνες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με έξι ηλικιωμένες, παριστάνοντας τους γιατρούς ή τους αστυνομικούς και του ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να αποφύγουν τα παιδιά τους την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη. Στις πέντε περιπτώσεις, τα υποψήφια θύματα αντιλήφθηκαν ότι είχαν να κάνουν με απατεώνες και έκλεισαν το τηλέφωνο.

Όμως, μια 64χρονη πείστηκε από όσα της είπαν και προθυμοποιήθηκε να τους δώσει όλες τις οικονομίες της, ύψους 6.000 ευρώ, πιστεύοντας ότι έτσι θα σώσει την κόρη της! Οι δράστες της είπαν ότι τα χρήματα δεν ήταν αρκετά και η εύπιστη γυναίκα προσφέρθηκε να... συμπληρώσει το ποσό δίνοντάς τους και... 25 χρυσές λίρες! Μάλιστα, τα έβαλε όλα σε μια σακούλα και την κρέμασε έξω από το σπίτι της, απ' όπου την παρέλαβε ένα μέλος της σπείρας.

Μετά από έρευνες των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκε ένας 48χρονος αλλοδαπός ο οποίος ήταν ο «εισπράκτορας» του κυκλώματος. Η έρευνα συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν ακόμη δύο άγνωστοι μέχρι στιγμής συνεργοί του, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα που προσποιήθηκε την κόρη της 64χρονης στο τηλέφωνο. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης