Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με καταιγίδες, χαλάζι και σκόνη

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με καταιγίδες, χαλάζι και σκόνη

Βροχερό το σκηνικό του καιρού έως και την Παρασκευή - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο - Δεν αποκλείονται χιόνια στα ορεινά

kairos_rain
Ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι και μεγάλες ποσότητες νερού, αλλά και ιδιαίτερα αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού σε όλη την Ελλάδα την Τρίτη, δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα και μεγάλη ταλαιπωρία, ιδιαίτερα στις λεγόμενες ευαίσθητες ομάδες των πολιτών.

Η καταιγίδα που έρχεται από την Ιταλία και τη Μεσόγειο έχει αρχίσει να επηρεάζει ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, ενώ το βροχερό σκηνικό θα διατηρηθεί σε πολλές περιοχές της χώρας ακόμη και έως την Παρασκευή.

Από τον «καμβά» της κακοκαιρίας δεν εξαιρείται και η Αττική, όπου προβλέπεται βροχή με πρόσκαιρες καταιγίδες. Από το μεσημέρι και μετά, θα προστεθεί και η σκόνη στην ατμόσφαιρα.

rain
Τα μέρη που έβρεξε περισσότερο τη Δευτέρα
Πιο αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη:

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, περιμένουμε την Τρίτη 14 Μαΐου 2019. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Κλείσιμο
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 10 έως 25, στην Ήπειρο από 12 έως 21 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 12 έως 26, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 21 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 16 έως 26 βαθμούς, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τους 29 βαθμούς και στην Κρήτη τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, και τοπικά ισχυροί, 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με ίδεις εντάσεις.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδας, ενώ σχετικά αυξημένες θα είναι μετά το μεσημέρι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 5μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς.

Meteo.gr: Βροχές και καταιγίδες έως την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019


Βροχές μέχρι και την Παρασκευή

Από την Τετάρτη 15/05 έως και την Παρασκευή 17/05 ο καιρός θα διατηρηθεί βροχερός κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολύ μεγάλα υψόμετρα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και χιονοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση η οποία θα είναι περισσότερο αισθητή στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται βροχές ή καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις που μόνο τοπικά ενδέχεται πρόσκαιρα να φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Παράλληλα, σχετική αύξηση θα παρουσιάσουν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα από την Τρίτη 14/05. Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η κατανομή των αναμενόμενων συγκεντρώσεων σκόνης τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 14/05.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης