Εξάρχεια: Κόντρα Λιμενικού - Αστυνομίας και στο βάθος... άβατο

Εξάρχεια: Κόντρα Λιμενικού - Αστυνομίας και στο βάθος... άβατο



Γεροβασίλη: Η ΕΛ.ΑΣ. δεν ήξερε για την επιχείρηση - Λιμενικό: Είχαμε ενημερώσει εγκαίρως - Γιατί τηρεί σιγή ιχθύος ο Κουβέλης

limeniko_astynomia_exarcheia
Το επεισόδιο στα Εξάρχεια με την επίθεση σε Λιμενικούς από κουκουλοφόρους που ήταν οπλισμένοι ακόμη και με καλάσνικοφ αλλά και μαχαίρια και ρόπαλα, στη διάρκεια  έρευνας σε οικία για ναρκωτικά  ανέδειξε μία κόντρα που υπάρχει μεταξύ Αστυνομίας και Λιμενικού με την υπουργό Όλγα Γεροβασίλη να αποποιείται των ευθυνών της ΕΛ.ΑΣ. και τον Φώτη Κουβέλη  υπουργός Ναυτιλίας να είναι εξαφανισμένος.

Το μαχαίρωμα του επικεφαλής της επιχείρησης  από τους κουκουλοφόρους, η φυγάδευση του Εισαγγελέα, η «απελευθέρωση» μίας εκ των δύο συλληφθέντων  από τα  χέρια των Λιμενικών, έφερε σε δύσκολη θέση την Όλγα Γεροβασίλη  η οποία δεν μπορεί να ελέγξει τα Εξάρχεια  και η οποία ένιωσε την ανάγκη να βγει και να δηλώσει ότι  η Αστυνομία δεν είχε ενημέρωση για το συμβάν.
Άδειασμα «κανονικά και με τον νόμο» του Φώτη Κουβέλη ο οποίος δεν αντέδρασε στην ενδοκυβερνητική επίθεση.

Όμως, όπως αποδείχθηκε το Λιμενικό είχε ενημερώσει με σήμα την Αστυνομία. Και εδώ προκύπτει  άλλο θέμα. Ή η κυρία Γεροβασίλη «πούλησε τρέλα» αν και γνώριζε ή δεν την ενημέρωσαν οι υφιστάμενοί της  κρύβοντάς της την αλήθεια και εκθέτοντάς την δημόσια.  Ερωτήματα γεννά το γεγονός ότι εμφανίζεται  να υπάρχει κόντρα μεταξύ της υπουργού και του Αρχηγού του Λιμενικού ενώ από το κάδρο είπε ο υπουργός Κουβέλης.

Όσο για το επεισόδιο  κύκλοι του Λιμενικού αναρωτήθηκαν: «Έγινε επιχείρηση με οκτώ Λιμενικούς. Πόσοι πρέπει να πηγαίνουν για έρευνα σε ένα σπίτι. 100 άτομα;».  Για τη δήλωση Γερβασίλη επεσήμαναν: «Το Λιμενικό δεν έχει καμία κόντρα με την κυρία Γεροβασίλη. Ο επικεφαλής της επιχείρησης έπραξε ως όφειλε και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά  ενημέρωσε εγκαίρως την Αστυνομία. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της Αστυνομίας  να βγάλουν άκρη με το τί συνέβη.»

Όπως αποκάλυψε χθες το protothema.gr  στην  απόρρητη του επικεφαλής της επιχείρησης  «επισημαίνεται ότι προ της έναρξης της επιχείρησης, είχε ενημερωθεί αρμοδίως το οικείο αστυνομικό τμήμα»!

Κλείσιμο
Στην αναφορά, που φέρει ημερομηνία 5.4.19 και χαρακτηρίζεται ως «επείγουσα», περιγράφεται αναλυτικά το όλο αυμβάν που ξεκίνησε στις 17:40 με τον εντοπισμό στο Blue Star 1 ενός υπηκόου Συρίας με 218 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης που κατέληξε στην πλατεία Εξαρχείων με το “φιάσκο” και το ξεγύμνωμα των οκτώ λιμενικών.

Η ΕΛ.ΑΣ είναι έκθετη καθώς είχε ενημερωθεί για την επιχείρηση αλλά δεν είχε δυνάμεις για να διαθέσει εγκαίρως στους αξιωματικούς του λιμενικού που πήγαν στο στόμα του λύκου, αντιμετωπίζοντας ομάδες ατόμων, που κρατούσαν καλάζνικοφ: «Βγαίνοντας από την οικία, οι άνδρες ΚΛΠ/ΠΟΔΙΝ βρέθηκαν αντιμέτωποι με πληθώρα ανδρών, τουλάχιστον 50, οι οποίοι κρατούσαν πολεμικά τυφέκια τύπου ΑΚ-47 (καλάζνικοφ), πιστόλια διαφόρων διαμετρημάτων και ρόπαλα και τους σημάδευαν με απειλητικές προθέσεις. Άμεσα δύο άνδρες ΚΛΠ/ΠΟΔΙΝ φυγάδευσαν τον δικαστικό λειτουργό επιβιβάζοντάς τον στο υπηρεσιακό όχημα, προκειμένου  να τον μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος, ενώ οι υπόλοιποι προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν την απειλή του πλήθους».

Από την πρώτη στιγμή που έγινε εμφανές ότι  θα δεχθούν επίθεση,  ο αξιωματικός του Λιμενικού που είχε την ευθύνη έδωσε διαταγή να μην πυροβολήσει κανείς ούτε στον αέρα για εκφοβισμό και έμεινε πίσω για να δώσει τον χρόνο στους συναδέλφους του να απομακρυνθούν με ασφάλεια φυγαδεύοντας τον Εισαγγελέα αλλά και την μία από τις δυο συλληφθείσες με αποτέλεσμα να δεχθεί τρεις μαχαιριές και να του πάρουν το όπλο όπως και από τον συνάδελφό του που είχε μείνει  στο πλευρό του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης