Γεροβασίλη για τα Εξάρχεια: Η Αστυνομία δεν ήταν ενήμερη για την επιχείρηση του Λιμενικού

Γεροβασίλη για τα Εξάρχεια: Η Αστυνομία δεν ήταν ενήμερη για την επιχείρηση του Λιμενικού

«Όποιος πιστεύει ότι το ζήτημα της ασφάλειας λύνεται μόνο με την καταστολή είτε έχει άγνοια είτε σκοπίμως το κάνει», δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη

olga-gerovasili-ena
Η Ελληνική Αστυνομία δεν είχε ενημέρωση για την χθεσινή επιχείρηση του Λιμενικού στα Εξάρχεια, δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη«Δεν πήγε η ΕΛΑΣ, δεν είχε ενημέρωση η ΕΛΑΣ», είπε χαρακτηριστικά. Απαντώντας προς τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης δήλωσε πως «όποιος πιστεύει ότι το ζήτημα της ασφάλειας λύνεται μόνο με την καταστολή είτε έχει άγνοια είτε σκοπίμως το κάνει», ενώ χαρακτήρισε «γελοίο» τον ισχυρισμό ότι δεν έχει την πολιτική βούληση να καταπολεμήσει την ανομία.

Η κυρία Γεροβασίλη αναγνώρισε πως «στην περιοχή των Εξαρχείων υπάρχουν προβλήματα» αλλά τόνισε πως «τα προβλήματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας δεν λύνονται πατώντας ένα μαγικό κουμπί» και δεν πρέπει να εργαλειοποιούνται κάθε φορά που κάποιοι αποφασίζουν να παίξουν στο πεδίο της ασφάλειας.

«Τα τελευταία χρόνια, ο κ. Τόσκας είχε κάνει σοβαρές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, με εξάρθρωση κυκλωμάτων ναρκωτικών» είπε μιλώντας στον News 24/7 και πρόσθεσε ότι «η ΕΛΑΣ δεν έπαψε ούτε μια μέρα να ασχολείται με την περιοχή των Εξαρχείων, όχι όμως για λόγους εντυπωσιασμού, όπως με μια επιχείρηση-σκούπα, που δεν φέρνει επί της ουσίας κανένα αποτέλεσμα».

Παρατήρησε ακόμη πως «όποιος πιστεύει ότι το ζήτημα της ασφάλειας λύνεται μόνο με την καταστολή είτε έχει άγνοια είτε σκοπίμως το κάνει», υπογραμμίζοντας ότι «στα ζητήματα της μεγάλης εγκληματικότητας η ΕΛΑΣ έχει καταφέρει μεγάλα χτυπήματα».


«Σέβομαι την ιδεολογική ταυτότητα του "αναρχικού"»

Δήλωσε επίσης πως «το "αναρχικός" είναι μια ιδεολογική ταυτότητα με την οποία εγώ δεν συμφωνώ αλλά τη σέβομαι». «Υπάρχουν όμως άνθρωποι που δηλώνουν αναρχικοί αλλά διαπλέκονται με το κοινό έγκλημα και δραστηριοποιούνται και στα γήπεδα. Έχουν σημεία επαφής όλες αυτές οι δράσεις. Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου και της ΑΣΟΕΕ δεν έχει καλέσει ποτέ την αστυνομία για επέμβαση. Το έχει κάνει το ΑΠΘ και τα αποτελέσματα ήταν καλά».

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης σχολίασε πως «όταν χάνει το αφήγημά της στα θέματα της οικονομίας, τότε πάνε στο δόγμα "νόμος και τάξης" προτείνοντας αστυνομοκρατία».


«Ο Ρουβίκωνας και η εγκληματικότητα δεν είναι το ίδιο πράγμα»

Κλείσιμο
«Η κοινωνία πρέπει να αναρωτηθεί πώς και πότε οργανώθηκε αυτή η κατάσταση στα Εξάρχεια, από αυτούς που σήμερα λένε ότι θα έρθουν για να τα λύσουν όλα αμέσως. Ο Ρουβίκωνας, η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα δεν είναι το ίδιο πράγμα. Το να τσουβαλιάζονται όλα μαζί δεν βοηθά» συνέχισε.

Όπως είπε «το ζήτημα του Ρουβίκωνα είναι ένα ζήτημα ακτιβισμού, συνήθως στα όρια της πλημμεληματικής δράσης, έχουν γίνει δικογραφίες και παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη ανάλογα με τις πράξεις που έχουν κάνει».


«Οι πρόσφυγες να μην ρισκάρουν τα προνόμια που έχουν και να μην χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως ασπίδες»

Για τους πρόσφυγες και μετανάστες που επιχείρησαν να φύγουν από τη χώρα μέσω Ειδομένης είπε ότι «δεν πρέπει να ρισκάρουν τα προνόμια που έχουν και δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως ασπίδες επειδή κάποιοι διακινητές του πούλησαν ψεύτικές ελπίδες. Σταδιακά θα πειστούν να επιστρέψουν στις δομές όπου φιλοξενούνται. Δεν πρόκειται να τους επιτραπεί να φύγουν από τα Διαβατά. Δεν ανοίγουν τα σύνορα για άλλη χώρα. Δεν θα τους επιτραπεί να μεταφερθούν στη Βόρεια Ελλάδα από τον σταθμό Λαρίσης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης