Γρίπη: Στους 111 οι νεκροί - Άλλοι 20 έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα

gripi_main01

Συνολικά 337 άνθρωποι έχουν νοσηλευθεί στην Εντατική από την έναρξη της επιδημιολογικής παρατήρησης της γρίπης - Δεκαέξι ασθενείς εισήχθησαν σε ΜΕΘ αυτή την εβδομάδα

Συνεχίζεται η φονική επέλαση της εποχικής γρίπης. Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), κατά το διάστημα 25 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου άλλοι 20 άνθρωποι κατέληξαν λόγω της γρίπης και των επιπλοκών της, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 111.

Την ίδια εβδομάδα άλλοι 16 ασθενείς εισήχθησαν με επιπλοκές της εποχικής γρίπης σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Τον ίδιο υψηλό αριθμό θυμάτων κατέγραψαν οι επιδημιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ και την τελευταια εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Από την αρχή της εφετινής περιόδου γρίπης μέχρι σήμερα οι ασθενείς που λόγω γρίπης χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ ανέρχονται σε 325, ενώ άλλοι 12 συμπεριλαμβάνονται στα σοβαρά κρούσματα της νόσου, που όμως δεν νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ – αυτό βεβαίως γεννά επιπλέον προβληματισμό για τη διαθεσιμότητα των κλινών ΜΕΘ και για την διαχείριση αυτών των σοβαρών περιστατικών. Κι αυτό αποτυπώνεται και στα θανατηφόρα κρούσματα, καθώς από την έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ προκύπτει ότι οι 99 ασθενείς κατέληξαν σε ΜΕΘ και οι 11 εκτός ΜΕΘ.

Οι ειδικοί, πάντως,αναφέρουν για πρώτη φορά ότι η δραστηριότητα της γρίπης είναι μειωμένη, συνεκτιμώντας τόσο τις επισκέψεις των πολιτών σε γιατρούς με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής όσο και τις μειωμένες εισαγωγές ασθενών με γρίπη σε ΜΕΘ την τελευταία εβδομάδα, δηλαδη μέχρι και τις 3 Μαρτίου, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εβδομάδες.

Με βάση τα στοιχεία της επιδημιολογικής επιτήρησης, πιθανότατα το κύμα της γρίπης αρχίζει να υποχωρεί, ωστόσο αναμένεται και κατά την υποχώρηση και μέχρι την τελική αποδρομή της επιδημίας να καταγράφονται βαριές νοσηλείες σε ΜΕΘ και θάνατοι.

Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι ασθενείς

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, από την αρχη της εφετινής περιόδου γρίπης, δηλαδή τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και τις 3 Μαρτίου, έχουν καταγραφεί 337 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 325 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ.

Όσον αφορά στα κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, πρόκειται για 192 άνδρες και 133 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 0 έως 90 έτη, και μέση ηλικία 57,8 έτη.

Τα 321 (98,8%) από τα προαναφερόμενα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α και τα 4 (1,2%) στον ιό γρίπης τύπου Β.

Τα 273 από τα στελέχη τύπου Α απομονώθηκαν και υποτυποιήθηκαν – από αυτά τα 38 (13,9%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και τα 235 (86,1%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1).

Από τα 325 κρούσματα ήταν εμβολιασμένα τα 49 (15%). Κι αυτό ενώ τα 244 (75,1%) από τα 325 προαναφερόμενα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

Όσον αφορά στα κρούσματα χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ, πρόκειται για 5 άνδρες και 7 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 35 έως 87 έτη, και μέση ηλικία 74,9 έτη. Συνολικά και τα 12 από τα προαναφερόμενα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α. Τα 11 (91,7%) από τα 12 προαναφερόμενα σοβαρά κρούσματα ανήκουν επίσης σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

Τα θανατηφόρα κρούσματα

Πρόκειται για 75 άνδρες και 36 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 0 έως 90 έτη, και μέση ηλικία 65,8 έτη. Από τα 109 (98,2%) κρούσματα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α και από τα 2 (1,8%) απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Β.

Τα 91 στελέχη γρίπης τύπου Α που απομονώθηκαν από τα προαναφερόμενα κρούσματα υποτυποποιήθηκαν και εξ αυτών 79 (86,8%) ανήκαν στον υπότυπο Α (Η1Ν1) και 12 (13,2%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2). Επίσης, η συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων, ποσοστό 88,3%, δηλαδή 109 από τα 111, ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου και συνεπώς έπρεπε να είχαν εμβολιαστεί.


ΣΧΟΛΙΑ (18)

Σωστος

Η Νορβηγία το 2017 είχε 1700 νεκρούς από γρίπη και το 2018 είχε 900.

Πανσωστός

Η Γαλία το 2017 είχε 86.000 νεκρούς από γρίπη και το 2018 είχε 47.000.

@@@

Δώστε μας και στατιστικά στοιχεία από άλλες χρονιές! Γιατί χωρίς αυτά μένει ανοιχτό το παραθυράκι στους ανευθυνοϋπεύθυνους να επικαλούνται στους σανοφάγους τον μη εμβολιασμό του κόσμου. Να μας πείτε και πόσοι από τους 111 ήταν εμβολιασμένοι, γιατί και αυτό είναι μία σημαντική πληροφορία προκειμένου να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα

Αφήστε τους εγωισμούς, τα μίση, τις κακίες, αυτά που σας συνόδευαν, σε όλες τις ηλικίες.

Η αγάπη κι η ένωση αλλά και η προσευχή σας, θα φέρουν το αποτέλεσμα να φύγουν οι εχθροί σας.

ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ 10-2-2016 Εκτύπωση ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.

Είναι οι ώρες δύσκολες γιατί θ’ αντιληφθείτε, πως μέσα στην πατρίδα σας πρέπει ν’ αντισταθείτε. Να δώσετε τη μάχη σας με όπλα την αγάπη, νηστεία, μετάνοια, προσευχή, στα μάτια σας το δάκρυ.

Το αίμα που έχυσε στην γη Η Ηρώ Κωνσταντοπούλου

Θα βγάζει πάντα Έλληνες Με αγνά ιδανικά

Μ.Γ.

Λετε να ιδρωσει το αυτι του Πολακη , τωρα που οι νεκροι απο τη γριππη ξεπερασαν τους νεκρους στο Ματι ??...

Dr.

Αν οι νεκροί από τη γρίππη ξεπεράσουν το σύνολο των νεκρών στο Μάτι και στη Μάνδρα, το πιθανότερο είναι ότι ο Πολάκης θα ξαναπάει στα μπουζούκια, για να γιορτάσει το θρίαμβο του επί της δολοφόνου ΓαϊΔούρου.

το κοντέρ

που θα σταματήσει ; στο 666 ;

Ξυπόλυτος

Ε δεν χάθηκε ο κόσμος κατά τον Πολάκη τον κουραδόμαγκα είμαστε πολλοί Έλληνες και πρέπει να λιγοστέψουν για να χωρέσουν και προσκεκλημένοι λαθρομεταναστες στα τσακιδια κοπρίτη.

Αγύριγο κεφάλι

Σε πρόσφατη δημοσκοπική έρευνα που έγινε παγκοσμίως, ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ, ότι τα ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ αντιλήψεων άτομα ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να κάνουν τα ΕΜΒΟΛΙΑ!..________Προφανώς (λέω εγώ) γιατί αρέσκονται σε ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΕΣ (όπως εδώ π.χ περί ...Σόρος, Ρότσιλντ κτλ) και δεύτερον διότι (όπως έχω πει και έτσι ΠΑΛΙ επιβεβαιώνομαι) οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ (αγράμματοι σε ποσοστό άνω του 70% εξ αυτών) τα ..."ξέρουν ΟΛΑ!..

akrodeksios

μπραβο φασιστερακο... το βρηκες ακριβος αυτο....! οτι ειπες ισχυει... θα ερθει και η δικη σου ωρα!

Αγύριγο Μοσχάρι

Δε μας δίνεις και ένα link της έρευνας? Τώρα περί αμορφωσιάς, άστο. Έχετε τον φωτεινό ηγέτη σας που είναι η επιτομή του αμόρφωτου ξερόλα. Τουλάχιστον είναι γλωσσομαθής :-) Tip: Κόψε λίγο τα σχόλια περί φασισμού γιατί μπερδεύεις τους αναγνώστες και νομίζουν πως αυτοσαρκάζεσαι.

Los Bomboneros

Ε εντάξει, ο Πολάκης τώρα είναι απασχολημένος να βρίζει, δεν έγινε και τίποτα, όλα φυσιολογικά όπως λέει. ΜΕΘ δεν υπάρχουν, διπλοθεσίτες διευθυντές έχει ορίσει, λαστιχάδες, σερβιτόρους, μια χαρά, το σύστημα πάει στον αυτόματο, ρολόι κιόλας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης