Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διαρκείας (θα βρίσκονται κάθε πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας) πραγματοποιούν από σήμερα έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, μέλη του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων Α.Ξ.Ι.Α με βασικό αίτημα την κατάργηση ηλικιακών κριτηρίων στη χορήγηση σύνταξης.
Περίπου είκοσι άτομα βρίσκονται αυτήν την ώρα έξω από το υπουργείο Εργασίας, τονίζοντας ότι δεν «θα δεχτούν άλλες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις» και ζητούν να δοθούν από τους κυβερνώντες «άμεσες λύσεις εδώ και τώρα».
Ουσιαστικά ζητούν: Κατάργηση ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης σύνταξης (κατηγορία κάτω των 55 και κατηγορία κάτω των 52 ετών), ως παράλογα και αντισυνταγματικά, αφού χωρίζει τους πολίτες σε κατηγορίες.
Όπως εξηγούν υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες αναφορικά με τα όρια ηλικίας:
Οι χήρες που είναι 52 με 55 ετών λαμβάνουν για τρία χρόνια το 50% της σύνταξης του θανόντος (πριν την εφαρμογή του νόμου λάμβαναν το 70% χωρίς να υπάρχουν ηλικιακά κριτήρια) και μετά θα δίνεται πάλι όταν συμπληρώσουν τα 67 τους έτη.
Οι χήρες που είναι 55 και μία ημέρα λαμβάνουν επ' αόριστον τη σύνταξη του θανόντος, ενώ όσες είναι κάτω από 52 λαμβάνουν για τρία χρόνια τη σύνταξη χηρείας και μετά διακόπτεται.
Κλείσιμο
Ακόμη διεκδικούν την επαναφορά του 70% της σύνταξης του εκλιπόντος αντί του 50% που καθορίσθηκε με το ν.4387/2016, επειδή μειώνεται η σύνταξη σε μη ανεκτά όρια διαβίωσης, παραβιάζοντας σαφώς σχετικές διατάξεις του Συντάγματος. Τη μείωση του ορίου της πενταετίας εγγάμου βίου που αναφέρεται στην παράγραφο 2 του άρθρου 12 του ν.4387/2016, από πέντε στα τρία έτη.
Μια επίσκεψη στην Πάρνηθα και στο Regency Casino Mont Parnes μπορεί να αποκτήσει άλλη αξία, καθώς μπορεί να οδηγήσει έξι τυχερούς στο τιμόνι ενός ολοκαίνουργιου SUV αυτοκινήτου και συγκεκριμένα του πολυτελούς Chery Tiggo 4.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς
Το επαγγελματικό τμήμα της LG Electronics Hellas παρουσίασε το B2B όραμά του για το 2030 και την ανακαινισμένη B2B Academy, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική του δέσμευση στην εκπαίδευση, την τεχνολογική καινοτομία και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων επαγγελματικών λύσεων.