Ιωάννινα: Συνέλαβαν απατεώνα που παρίστανε τον αστυνομικό

Ιωάννινα: Συνέλαβαν απατεώνα που παρίστανε τον αστυνομικό

Ένα από τα υποψήφια θύματα είχε την ψυχραιμία να προσποιηθεί ότι συμφωνούσε να πληρώσει κι έτσι οδήγησε στη σύλληψη του «εισπράκτορα»

xeiropedes-andras
Έξι πολίτες των Ιωαννίνων αποπειράθηκε να εξαπατήσει μια σπείρα επιτήδειων την Τρίτη και την Τετάρτη με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους προκάλεσαν θανατηφόρο τροχαίο, αλλά κανείς δεν «τσίμπησε» το δόλωμα.

Ένας είχε την ψυχραιμία να προσποιηθεί ότι συμφωνούσε να πληρώσει κι έτσι οδήγησε στη σύλληψη του «εισπράκτορα»!

Το υποτιθέμενο θύμα έκανε τους απατεώνες να πιστέψουν ότι θα έδινε 5.000 ευρώ για να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες το παιδί του και του έκλεισαν ραντεβού στα Ιωάννινα, για να παραλάβει το χρηματικό ποσό. Όμως, ειδοποίησε άνδρες της Ασφάλειας που έπιασαν στα πράσα τον 55χρονο αλλοδαπό ο οποίος πήγε στη συνάντηση.

Στην προανάκριση προέκυψε ότι οι δράστες είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν άλλους πέντε πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της πόλης, στα σταθερά τηλέφωνα των οποίων τηλεφωνούσαν με απόκρυψη παριστάνοντας τους αστυνομικούς και ζητούσαν ως και 150.000 ευρώ για να μην μπλέξουν με την δικαιοσύνη τα παιδιά τους.

Εκτός από τις έξι απόπειρες που έχουν εξιχνιαστεί στην περιοχή των Ιωαννίνων, εξετάζεται η συμμετοχή του 55χρονου και των συνεργών του και σε απάτες με θύματα στην Κηφισιά της Αττικής. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης κατ’ εξακολούθηση με την οποία ο 55χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης