Φθιώτιδα: Έκαναν τους πλανόδιους κι έκλεβαν ηλικιωμένους

Φθιώτιδα: Έκαναν τους πλανόδιους κι έκλεβαν ηλικιωμένους

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πριν συλληφθούν οι δυο κακοποιοί είχαν ξαφρίσει και άλλα ανυποψίαστα γεροντάκια

astynomia-arxeio-ena
Τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή των δυο πλανόδιων οπωροπωλών που ξάφριζαν ηλικιωμένους στην Φθιώτιδα την ώρα που τους πωλούσαν εμπορεύματα, κάνουν τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Λαμίας και του τμήματος Καμένων Βούρλων να ερευνούν και άλλες κλοπές στις οποίες ενδέχεται να εμπλέκονται.

Άλλωστε, και οι δυο δράστες ηλικίας 49 και 23 χρόνων είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για παρόμοιες κλοπές. Όταν ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν μετά την κλοπή 40 ευρώ από το σπίτι ενός ηλικιωμένου στον οποίο πούλησαν φρούτα και λαχανικά, στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά 5.595 ευρώ τα οποία κατασχέθηκαν όπως και το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους.

Στην πορεία της έρευνας, εξιχνιάστηκαν άλλες τρεις κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης που είχαν διαπράξει από τις 15 Νοεμβρίου ως τις 12 Δεκεμβρίου σε βάρος ηλικιωμένων στις περιοχές Μεξιάτες, Λυγαριά και Μενδενίτσα της Φθιώτιδας, με λεία χρήματα συνολικού ύψους 3.700 ευρώ. Όμως, θεωρείται απίθανο τα χρήματα που είχαν πάνω τους να προέρχονται από αυτές τις κλοπές, καθώς πέρασε καιρός.

Έτσι, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πριν συλληφθούν οι δυο κακοποιοί είχαν ξαφρίσει και άλλα ανυποψίαστα γεροντάκια και ερευνούν για να τα εντοπίσουν. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας που τους άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κρατούνται για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή στην ανακρίτρια Λαμίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης