Πορεία του ΠΑΜΕ στη γαλλική πρεσβεία την Πέμπτη

Πορεία του ΠΑΜΕ στη γαλλική πρεσβεία την Πέμπτη

Η οργάνωση δηλώνει την αλληλεγγύη της στους αγώνες των Γάλλων εργαζομένων

pame_france
Πορεία διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γαλλίας, στην Αθήνα, διοργανώνει την Πέμπτη, στις 9 το πρωί, το ΠΑΜΕ, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και τις εξελίξεις στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες γαλλικές πόλεις.

Το ΠΑΜΕ αναφέρει αναλυτικά τα αιτήματα των «κίτρινων γιλέκων», δηλώνοντας την αλληλεγγύη του στους αγώνες των Γάλλων εργαζομένων.

Πιο αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Την Πέμπτη, 13 Δεκέμβρη, στις 9 το πρωί το ΠΑΜΕ, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Καμπάνιας Αλληλεγγύης της ΠΣΟ προς τους εργαζόμενους της Γαλλίας, θα πραγματοποιήσει Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

Το ΠΑΜΕ και με αυτόν τον τρόπο καταγγέλλει την κλιμάκωση της κρατικής καταστολής από την Κυβέρνηση της Γαλλίας εναντίον των ειρηνικών κινητοποιήσεων χιλιάδων εργαζομένων, μαθητών και φοιτητών.

Ταυτόχρονα, εκφράζει την αλληλεγγύη των ταξικών συνδικάτων της Ελλάδας στα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τη νεολαία της Γαλλίας που αγωνίζονται και διεκδικούν:

Κλείσιμο
· Παίρνοντας ως βάση κατώτατο μισθό στα 1.800€, αύξηση € 300 σε μισθούς ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, συντάξεις και των κατώτατων κοινωνικών παροχών.

· Η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών στον (πραγματικό) δείκτη τιμών.

· Κοινωνική Ασφάλιση που να καλύπτει το 100% και που χρηματοδοτείται από εισφορές και τη συνεισφορά του κεφαλαίου και την κατάργηση της CSG (Γενικευμένη εισφορά κοινωνικού χαρακτήρα).

· Τέλος στη φοροδιαφυγή, τέλος στα φορολογικά δώρα, όπως η CICE (100 εκατομμύρια) για τις επιχειρήσεις, την επαναφορά του φόρου περιουσίας (ISF).

· Ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα, στο οποίο να συνεισφέρουν τα υψηλά εισοδήματα για την ανάπτυξη των Δημόσιων Υπηρεσιών, που είναι εγγυητές της κοινωνικής συνοχής και της ίσης μεταχείρισης σε ολόκληρη τη χώρα.

· Να σταματήσουν να λειτουργούν με ιδωτικοοικονομικά κριτήρια οι τομείς ενέργειας, νερού, διύλισης, υγείας, εκπαίδευσης, στέγασης, μεταφορών, τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομικών δραστηριοτήτων.

· Περιορισμός στο ελάχιστο του ΦΠΑ.

· Άμεση πτώση των τιμών των καυσίμων και ενιαία τιμή που ορίζει το κράτος σε όλη τη χώρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης