Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ: «Μπακαλόχαρτο» η απόδειξη του αντιπροέδρου για τα 1.000 ευρώ που πήρε από τον Ρομά

Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ: «Μπακαλόχαρτο» η απόδειξη του αντιπροέδρου για τα 1.000 ευρώ που πήρε από τον Ρομά

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ όφειλε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον αγανακτισμένο πολίτη και όχι να καλύψει το γεγονός με μια υποτιθεμένη αποζημίωση, καταγγέλλει το Σωματείο

ekab-new1
Αποδομεί πλήρως το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ την επιχειρηματολογία του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ ότι καλώς πήρε τα χρήματα από τον Ρομά που κατέστρεψε ασθενοφόρο στο προαύλειο του Ερυθρού Σταυρού.

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο…υπενθυμίζει στον επικεφαλής του Κέντρου, κ. Μιλτιάδη Μυλωνά τι σημαίνει ποινικό αδίκημα και τι σημαίνει οικονομική διαφορά αλλά και ποια είναι η προβλεπόμενη διαδικασία της διοίκησης του ΕΚΑΒ σε κάθε περίπτωση.

«Πρόκειται για ένα βαρύτατο περιστατικό απρόκλητης επίθεσης κατά υπαλλήλων και απρόκλητης φθοράς δημοσίου οχήματος, έχουν διαπραχθεί δηλαδή βαριά ποινικά αδικήματα, και αυτό δεν αντιμετωπίζεται ως οικονομική διαφορά. Η πράξη αυτή αποδεικνύει ότι ο αντιπρόεδρος δεν έχει συναίσθηση της βαρύτητας του περιστατικού. Οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ δεν είναι αναλώσιμοι σαν τα ανταλλακτικά. Αυτό επίσης δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα του ΕΚΑΒ. Ακόμα όμως και να υπήρχε περίπτωση συμβιβασμού δεν ακολουθήθηκε καμιά απολύτως προβλεπόμενη διαδικασία (απόφαση ΔΣ) πράγμα που γεννά πολλές απορίες καθώς αντιβαίνει στις λειτουργίες της δημόσια διοίκησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

«Ο επικεφαλής του ΕΚΑΒ κος Μιλτιάδης Μυλωνάς, τη χρονική περίοδο που σημειώνεται ένα ακόμη περιστατικό βίας σε βάρος μας, δεν μπορεί να προβαίνει σε οικονομικό συμβιβασμό, με ένα «μπακαλόχαρτο» όπως έκπληκτοι διαπιστώσαμε, για την αποκατάσταση της ζημιάς!» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Όπως υπογραμμίζουν, «η πράξη του δημιουργεί την εντύπωση ότι είμαστε μια υπηρεσία που δεν σέβεται το έργο των υπαλλήλων της και η οποία «κοστολογεί» με αμφίβολες και μη προβλεπόμενες διαδικασίες, τις βιαιοπραγίες εναντίον μας. Η διοίκηση του ΕΚΑΒ όφειλε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον αγανακτισμένο πολίτη και όχι να καλύψει το γεγονός με μια υποτιθεμένη αποζημίωση. Με την ενέργεια αυτή του κ. Αντιπροέδρου δεν διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον, δεν διασφαλίζονται οι διασώστες και οι ιατροί του ΕΚΑΒ που καθημερινά έχουν να αντιμετωπίσουν περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας».

Επισημαίνουν δε για μια ακόμη φορά την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα της αύξησης των περιστατικών απρόκλητης βίας σε διασώστες του ΕΚΑΒ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Συγκεκριμένα, ζητούν:

Κλείσιμο
•Να δοθούν οι δέουσες εντολές-οδηγίες από την πολιτεία για την πρόληψη και αποτροπή παρόμοιων περιστατικών.

•Να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση νομοθετικών μέτρων για την πρόληψη της άσκησης βίας κατά υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (Διασωστών και Ιατρών) και την αυστηρή τιμωρία όσων επιτίθεντο σε υγειονομικό των επειγόντων, κατά την άσκηση των καθηκόντων μας. Το Σωματείο έχει καταθέσει πρόταση στους συναρμόδιους Υπουργούς από τις 19/12/2017.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης