Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ: «Μπακαλόχαρτο» η απόδειξη του αντιπροέδρου για τα 1.000 ευρώ που πήρε από τον Ρομά

ekab-new1

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ όφειλε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον αγανακτισμένο πολίτη και όχι να καλύψει το γεγονός με μια υποτιθεμένη αποζημίωση, καταγγέλλει το Σωματείο

Αποδομεί πλήρως το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ την επιχειρηματολογία του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ ότι καλώς πήρε τα χρήματα από τον Ρομά που κατέστρεψε ασθενοφόρο στο προαύλειο του Ερυθρού Σταυρού.

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο…υπενθυμίζει στον επικεφαλής του Κέντρου, κ. Μιλτιάδη Μυλωνά τι σημαίνει ποινικό αδίκημα και τι σημαίνει οικονομική διαφορά αλλά και ποια είναι η προβλεπόμενη διαδικασία της διοίκησης του ΕΚΑΒ σε κάθε περίπτωση.

«Πρόκειται για ένα βαρύτατο περιστατικό απρόκλητης επίθεσης κατά υπαλλήλων και απρόκλητης φθοράς δημοσίου οχήματος, έχουν διαπραχθεί δηλαδή βαριά ποινικά αδικήματα, και αυτό δεν αντιμετωπίζεται ως οικονομική διαφορά. Η πράξη αυτή αποδεικνύει ότι ο αντιπρόεδρος δεν έχει συναίσθηση της βαρύτητας του περιστατικού. Οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ δεν είναι αναλώσιμοι σαν τα ανταλλακτικά. Αυτό επίσης δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα του ΕΚΑΒ. Ακόμα όμως και να υπήρχε περίπτωση συμβιβασμού δεν ακολουθήθηκε καμιά απολύτως προβλεπόμενη διαδικασία (απόφαση ΔΣ) πράγμα που γεννά πολλές απορίες καθώς αντιβαίνει στις λειτουργίες της δημόσια διοίκησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

«Ο επικεφαλής του ΕΚΑΒ κος Μιλτιάδης Μυλωνάς, τη χρονική περίοδο που σημειώνεται ένα ακόμη περιστατικό βίας σε βάρος μας, δεν μπορεί να προβαίνει σε οικονομικό συμβιβασμό, με ένα «μπακαλόχαρτο» όπως έκπληκτοι διαπιστώσαμε, για την αποκατάσταση της ζημιάς!» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Όπως υπογραμμίζουν, «η πράξη του δημιουργεί την εντύπωση ότι είμαστε μια υπηρεσία που δεν σέβεται το έργο των υπαλλήλων της και η οποία «κοστολογεί» με αμφίβολες και μη προβλεπόμενες διαδικασίες, τις βιαιοπραγίες εναντίον μας. Η διοίκηση του ΕΚΑΒ όφειλε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον αγανακτισμένο πολίτη και όχι να καλύψει το γεγονός με μια υποτιθεμένη αποζημίωση. Με την ενέργεια αυτή του κ. Αντιπροέδρου δεν διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον, δεν διασφαλίζονται οι διασώστες και οι ιατροί του ΕΚΑΒ που καθημερινά έχουν να αντιμετωπίσουν περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας».

Επισημαίνουν δε για μια ακόμη φορά την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα της αύξησης των περιστατικών απρόκλητης βίας σε διασώστες του ΕΚΑΒ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Συγκεκριμένα, ζητούν:

•Να δοθούν οι δέουσες εντολές-οδηγίες από την πολιτεία για την πρόληψη και αποτροπή παρόμοιων περιστατικών.

•Να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση νομοθετικών μέτρων για την πρόληψη της άσκησης βίας κατά υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (Διασωστών και Ιατρών) και την αυστηρή τιμωρία όσων επιτίθεντο σε υγειονομικό των επειγόντων, κατά την άσκηση των καθηκόντων μας. Το Σωματείο έχει καταθέσει πρόταση στους συναρμόδιους Υπουργούς από τις 19/12/2017.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Μπάμπης Μπαμπίδης

Μπακαλόχαρτο μα και τι μπακαλόχαρτο. Εάν υπήρχε υπηρεσία ελέγχου τον αλήτη αυτόν θα τον είχε πιάσει απο το αυτί και θα τον έστελνε στην Ορεστιάδα.

Πάντως αν ο Μυλωνάς

κατάφερε να πάρει ένα χιλιάρικο άπο τον γύφτο είναι μεγάλο τσακάλι!Βάλτε τον στο ΥΠΟΙΚ ΑΜΕΣΑ!Είναι ο μόνος που έχουμε ελπίδα να πάρει τα λεφτά από τους χρόνια μπαταχτσήδες και μεγαλοόφειλετες.

Σγ

Πήρε 1000 από γύφτο; τσακαλωτε παραιτήσου !!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

samos

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι υπάρχει μόνο μία παιδίατρος και αυτή με μετακίνηση - Τονίζει ότι λόγω των ελλείψεων δεν πραγματοποιούνται φυσιολογικοί τοκετοί και εμβολιασμοί - «Αποδεκατισμένες» οι κλινικές

judge_2

Σε ψήφισμά τους  δικαστές και εισαγγελείς επισημαίνουν τη σημασία της ασφάλειας των κτιρίων, ενώ κάνουν λόγο ότι η Δικαιοσύνη ζημιώνεται  όσο βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

tyftf56w

Αντισυνταγματικές  έκρινε το ΣΤ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας τις περικοπές των  δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος θερινής άδειας στο Δημόσιο  - Το ζήτημα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του ΣτΕ

19