ΓΓ Ένωσης Δικαστών-Εισαγγελέων στο ΘΕΜΑ 104,6: Έχουμε ζητήσει αλλαγή του νόμου, η καθαρίστρια ήταν αντιμέτωπη με δις ισόβια

ΓΓ Ένωσης Δικαστών-Εισαγγελέων στο ΘΕΜΑ 104,6: Έχουμε ζητήσει αλλαγή του νόμου, η καθαρίστρια ήταν αντιμέτωπη με δις ισόβια

«Τα τελευταία χρόνια η δικαιοσύνη έχει ταλαιπωρηθεί και ταλαιπωρήσει με τις υποθέσεις των πλαστών πτυχίων» παρατήρησε ο κ. Σαλάτας

foto-eikonakat
Την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή της νομοθεσίας για τους καταχραστές του δημοσίου επισήμανε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Νίκος Σαλάτας, με αφορμή την καταδίκη σε 10 χρόνια από το Εφετείο Λάρισας της καθαρίστριας που πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού για να προσληφθεί.

Όπως εξήγησε ο κ. Σαλάτας ο συγκεκριμένος νόμος «δεν κάνει διακρίσεις και τους βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι» επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι με βάση τις διώξεις που ασκήθηκαν στην καθαρίστρια με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου η ποινή ήταν δις ισόβια.




«Τα τελευταία χρόνια η δικαιοσύνη έχει ταλαιπωρηθεί και ταλαιπωρήσει με τις υποθέσεις των πλαστών πτυχίων» παρατήρησε ο κ. Σαλάτας σημειώνοντας ότι ο αριθμός τους φτάνει τις 2.000.

Σύμφωνα με τον ίδιο τόσο οι δικαστές του πρώτου όσο και του δεύτερου βαθμού «ενήργησαν στα πλαίσια της νομιμότητας ακολουθώντας μια ενδιάμεση ως προς την αυστηρότητα εφαρμογή του νόμου. Το ότι δεν ανταποκρίνεται το ύψος της ποινής με το αδίκημα αυτό έχει να κάνει με το νόμο».

Κλείσιμο
«Εμείς ζητήσει να αλλάξει η νομοθεσία. Δεν μπορεί να μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι η καθαρίστρια και αυτός που υπεξαίρεσε 5 εκατ ευρώ. Ευτυχώς δεν τελείωσε εδώ η υπόθεση» πρόσθεσε ο ΓΓ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων».

Ωστόσο χαρακτήρισε ατυχή την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στο σκέλος που αφορά την έρευνα για το αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την απόφαση. «Η προαναγγελία δίωξης κατά δικαστών μας λυπεί. Εμείς ασκούμε δικαιοσύνη ανθρώπινη που σημαίνει ότι κάνουμε και λάθη και αστοχίες» είπε ο κ. Σαλάτας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης