Προσφυγικό: Απαντήσεις από την κυβέρνηση ζητά ο Βαρβιτσιώτης μετά την έκθεση-κόλαφο

Προσφυγικό: Απαντήσεις από την κυβέρνηση ζητά ο Βαρβιτσιώτης μετά την έκθεση-κόλαφο

Εξι ερωτήματα που προκύπτουν από την έκθεση - ντροπή για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα θέτει στην κυβέρνηση ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ

varvitsiotis
Να ζητήσει συγγνώμη για τον διεθνή εξευτελισμό της Ελλάδας μετά και τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Ευρωπαίας Επιτρόπου για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, καλεί τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ σε δήλωσή του, επισήμανε: «Η έκθεση – ντροπή για τη χώρα μας της Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Προσφυγικό αποτελεί ηχηρή διάψευση της Κυβέρνησης και βάζει, πλέον, ευρωπαϊκή σφραγίδα στην αναξιοπιστία της».
Ο κ.Βαρβιτσιώτης προσθέτει: «Η έκθεση επιβεβαιώνει με θλιβερό τρόπο όσα η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει εδώ και πολύ καιρό. Εκθέτει όμως ανεπανόρθωτα τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Βίτσα, που μόλις πριν λίγες ημέρες δήλωνε με περίσσεια ανευθυνότητα σε συνέντευξή του ότι όλα αυτά που καταγγέλλουμε είναι υπερβολές, ενώ πριν μια εβδομάδα στη Βουλή, με πρωτοφανές θράσος υπεδείκνυε στη ΝΔ να ζητήσει συγγνώμη».

Ακολούθως, ο κ.Βαρβιτσιώτης ζητά από την κυβέρνηση να απαντήσει:

-Για τις τρισάθλιες συνθήκες διαβίωσης στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
-Για την πλήρη έλλειψη ιατρικού προσωπικού και φαρμακευτικής περίθαλψης.
-Για την απουσία συνθηκών ασφαλείας για εκείνους που διαμένουν, αλλά και εκείνους που εργάζονται στα κέντρα υποδοχής.
-Για τα διαδοχικά κρούσματα βιασμών ανηλίκων και ανυπεράσπιστων γυναικών.
-Για τον αδικαιολόγητο υπερσυνωστισμό προσφύγων και παράνομων μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, παρόλο που οι ροές έχουν μειωθεί σημαντικά.
Κλείσιμο
-Για την πλήρη απουσία σχεδίου από πλευράς της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση ενός νέου Μεταναστευτικού.

Ο κ.Βαρβιτσιώτης καταλήγει ρωτώντας αν υπάρχει ακόμη «το άλλοτε λαλίλαστο και πολυγραφότατο Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης