«Έφοδος» του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά

sdoe23

Mε εντολή της εισαγγελίας Πρωτοδικών -   Η ΟΛΜΕ υποστηρίζει πως «πρόκειται για κίνηση που στοχεύει στο χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος και στην τρομοκράτησή του»

Πρωτοφανή χαρακτηρίζει η ΟΛΜΕ την «έφοδο» του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά. Και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της «πρόκειται για κίνηση που στοχεύει στο χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος και στην τρομοκράτησή του».

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει «την παντελώς αδικαιολόγητη και πρωτοφανήέφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά την περασμένη Τρίτη και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων, με εντολή της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Την προηγούμενη μέρα (30/10/2018) είχε προηγηθεί νέα «επίσκεψη» κλιμακίου του ΣΔΟΕ απαιτώντας να δοθούν μια σειρά στοιχεία, όπως μητρώα μελών(!), πρακτικά Δ.Σ. και Γενικών Συνελεύσεων, βιβλία ταμείου, σε ποια μέλη της ΕΛΜΕ έχουν δοθεί δάνεια από το ταμείο αλληλοβοήθειας κ.α.!

Tα σωματεία έχουν Εξελεγκτική Επιτροπή, η οποία κάθε τέλος συνδικαλιστικής χρονιάς δημοσιοποιεί οικονομικό απολογισμό στη Γενική Συνέλευση. Ο οικονομικός αυτός απολογισμός είναι στον έλεγχο κάθε συναδέλφουκαι τίθεται σε δημόσια κρίση και κριτική.

Τονίζουμε, επίσης, ότι τα πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, ανάμεσάτους και η ΕΛΜΕ Πειραιά δεν χρηματοδοτείται ούτε από το κράτος ούτε από «χορηγούς». Δεν έχει εμπορική δραστηριότητα, δεν μισθώνει κτίρια ή υπαλλήλους. Τα μοναδικά της έσοδα είναι οι συνδρομές που καταθέτουν οι συνάδελφοιαπό το υστέρημα τους. Σε αυτούς αναφερόμαστε, σε αυτούς δίνουμε λογαριασμό.Πρόκειται για ευθεία επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι πρόκληση η στοχοποίηση και συκοφάντηση ενός σωματείου που δενέχει οικονομικές συναλλαγές με κράτος και επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή που όλη η κοινωνία βοά για το τι είδους και ποιότητας συναλλαγές έχουν τα ισχυρά οικονομικάκαι πολιτικά κέντρα εξουσίας του τόπου.Α υτή η παρέμβαση του ΣΔΟΕ δεν προέκυψε τυχαία. Είναι ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα και δεν πρέπει κανένας να το υποτιμήσει. Τα σωματεία δεν έχουν να κρύψουν τίποτα γιατί γίνονται δημοσιοιοικονομικοί απολογισμοί ετησίως»

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μ.Πασοκ

Χούντα κυριολεκτικη

ELENH

ΤΙ ΔΗΛΑΔΗ? ΣΑΠΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

598425_10151800416624772_743237502_n

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε ανακοίνωση της σημειώνει ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ότι  έχουμε διορία μέχρι τις 11 Ιουνίου  προκειμένου να συμμετάσχουμε


tess0

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη - Μεγάλη κινητοποίηση Ρομά για την ομιλία του πρωθυπουργού, όπως είχε συμβεί και κατά την πρόσφατη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία - Πολίτες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών σήκωσαν πανό «Τσίπρα προδότη» και τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» - Τουλάχιστον οκτώ εξ αυτών προσήχθησαν

135