Θεσσαλονίκη: Αρχαιοκάπηλοι πουλούσαν στο διαδίκτυο αρχαία νομίσματα και τα έστελναν με... κούριερ

Θεσσαλονίκη: Αρχαιοκάπηλοι πουλούσαν στο διαδίκτυο αρχαία νομίσματα και τα έστελναν με... κούριερ

Οι αρχές συνέλαβαν ένα ζευγάρι για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας – Είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο αγγελία πώλησης αρχαίων νομισμάτων και τα έστειλαν με εταιρεία ταχυμεταφορών

astynomia_1
«Επιχείρηση» μέσω διαδικτύου και εταιρειών ταχυμεταφορών είχε στήσει ένα ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη, που πουλούσε με αυτόν τον τρόπο αρχαία νομίσματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το ζευγάρι, 45 ετών ο καθένας, συνελήφθη και εις βάρος τους σχηματίστηκε κατηγορία για παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Ο δρόμος για τη σύλληψή τους άνοιξε χθες το πρωί όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων προχώρησαν στην κατάσχεση τριών δεμάτων -εξ αυτών τα δύο με αποστολέα τον 45χρονο άνδρα και το ένα με αποστολέα τη 45χρονη γυναίκα – σε κατάστημα εταιρείας κούριερ. Στα δέματα εντοπίστηκαν πέντε νομίσματα, για τα οποία το ζευγάρι είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης έναντι χρηματικού ποσού, σε σελίδα του διαδικτύου.

Τα νομίσματα ανάγονται στη βυζαντινή εποχή (5ος – 12ος αιώνα μ.Χ.). Μετά από γνωμάτευση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, τα νομίσματα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Χθες το βράδυ, αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντόπισαν και συνέλαβαν στο πλαίσιο αναζητήσεων το ζευγάρι στην Αττική, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι τους και σε άλλη οικεία που κατοικεί περιστασιακά ο 45χρονος, αλλά και σε οχήματα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 16 αρχαία νομίσματα τα οποία θα αποσταλούν και θα εξεταστούν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης,
  • 4 πιστόλια κρότου λάμψης,
  • 2 περίστροφα κρότου λάμψης,
  • 1 περίστροφο με τη θήκη του,
  • 127 φυσίγγια κρότου – λάμψης,
  • 3 φυσίγγια διαμετρήματος 32 mm και
  • 2 σπρέι πιπεριού.



Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



thessaloniki_arxaia1
thessaloniki_arxaia2
thessaloniki_arxaia3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης