Άκης Τσελέντης: Χρειαζόμαστε έναν ισχυρό μετασεισμό τουλάχιστον 5,9 Ρίχτερ

Άκης Τσελέντης: Χρειαζόμαστε έναν ισχυρό μετασεισμό τουλάχιστον 5,9 Ρίχτερ

 Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα αντικείμενα που τοποθετούν στο εσωτερικό του σπιτιού, έτσι ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί, εφόσον μέχρι στιγμής τα σπίτια έχουν περάσει το «τεστ»

tseledis
Την εκτίμηση ότι κατά πάσα πιθανότατα ο σεισμός στη Ζάκυνθο ήταν ο κύριος, έκανε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, μιλώντας για τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη Ζάκυνθο στη 01:54 τα ξημερώματα. Όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 και στον Μάκη Πολλάτο, στην εκπομπή  «Πρωινή Φρουρά»,  «πρέπει να γίνει σεισμός κοντά στα 5,8 - 5,9 Ρίχτερ. Ο σεισμός καλό θα ήταν να γίνει τις επόμενες μέρες, ιδανικά μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί και να εκδηλωθεί μέσα στον επόμενο μήνα».

Ο Άκης Τσελέντης, θέλησε να τονίσει και να συμβουλεύσει τους πολίτες για το πώς είναι φρόνιμο να ενεργήσουν από τούδε και στο εξής. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα αντικείμενα που τοποθετούν στο εσωτερικό του σπιτιού, έτσι ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί, εφόσον μέχρι στιγμής τα σπίτια έχουν περάσει το «τεστ». 

Ακούστε τη συνέντευξη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης