Κέρκυρα: Δεν υπήρχαν τα εξαρτήματα για την επέμβαση στον ασθενή που τον ξύπνησαν... «αχειρούργητο»

kerk

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας έκανε λόγο για ένα σπάνιο περιστατικό ανατομικής ιδιαιτερότητας του ασθενή, αλλά παραδέχθηκε ότι το νοσοκομείο θα έπρεπε να είναι εξοπλισμένο

Στο απίστευτο περιστατικό με τον ασθενή που νάρκωσαν αλλά δεν χειρουργήθηκε ποτέ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, Μάνος Αντωνάκης.

«Πρέπει να διευκρινήσουμε κάποια πράγματα. Σε ένα χειρουργείο δεν δίνεται ύπνος σε έναν ασθενή για να υποβληθεί σε επέμβαση γιατί άπλα δεν έχουμε τι να κάνουμε. Δεν ξέρουμε τι θα συναντήσουμε σε ένα χειρουργείο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε δυσκολία λόγω ανατομικής ιδιαιτερότητας του ασθενή. Μιλάμε για ένα σπάνιο περιστατικό. Είναι το δεύτερο περιστατικό το οποίο έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα. Προς τιμή τους οι γιατροί ανέλαβαν ένα μερίδιο ευθύνης. Όπως και να έχει όμως θα πρέπει ένα Νοσοκομείο να είναι εξοπλισμένο με τα πάντα», δήλωσε ο κ.Αντωνάκης.

Το θέμα σχολιάστηκε και από τον Βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Παυλίδη, ο οποίος επεσήμανε: «Έμαθα για το περιστατικό. Έπρεπε πρώτα να ελέγξουν αν υπάρχουν τα συγκεκριμένα ιατρικά εξαρτήματα για την επέμβαση και μετά να γινόταν η διαδικασία. Όπως και να έχει υπάρχει πρόβλημα με την Παθολογική δυστυχώς, υπάρχει μια αδυναμία που πρέπει να την δούμε».

Ο ασθενής μπήκε στο χειρουργείο για αφαίρεση πολύποδα από τις φωνητικές χορδές, αλλά οι γιατροί τον ξύπνησαν μετά από 1 περίπου ώρα, γιατί δεν μπορούσαν να τον χειρουργήσουν, αφού δεν είχαν τα κατάλληλα εξαρτήματα.

Γι αυτές τις επεμβάσεις οι χειρουργοί χρησιμοποιούν διαφόρων μεγεθών λαρυγγοσκόπια ανάλογα με τις ανατομικές ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς.

Ο ασθενής είχε μακρύτερο λαιμό και το νοσοκομείο δεν είχε προμηθευτεί λαρυγγοσκόπια σε αυτό το μέγεθος.

Πηγή: corfunews.gr

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΜΗΤΣΟΣ

Το πιο βαθύ λαρύγγι βρέθηκε τελικά στην Κέρκυρα!

Panagiotis

Πριν μερικά χρόνια μου συνέβη ακριβώς το ίδιο στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ευτυχώς όμως γιατί ο αλλοδαπός χειρουργός είχε κάνει λάθος διάγνωση. Οταν πήγα σε εξωτερικό γιατρό και έκανα σειρά εξετάσεων, ανακάλυψα ο,τι αντί για σκωλικοειδίτιδα είχα άμμο στα νεφρά. Οταν πήγα στο νοσοκομείο μου είπαν ο,τι δεν θα πείραζε αν έκανα την επέμβαση, άχρηστη είναι για το ανθρώπινο σώμα η σκωλικοειδίτιδα......

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης